V Murski Soboti odprli enega večjih obratov za 3D tisk

3D tisk je zagotovo ena od tehnologij prihodnosti in to so že pred leti zaznale nekatere pošte v tujini, sedaj pa s prenovo proizvodnega obrata za 3D tisk v Murski Soboti na to področje močno stopa tudi Pošta Slovenije s svojo odvisno družbo Pošte Slovenije – Elektronsko pismo Pošte Slovenije (EPPS).
FOTO: blog.uporabnastran.si

FOTO: blog.uporabnastran.si

Kot je izpostavil Vinko Filipič, član poslovodstva Pošte Slovenije so v Murski Soboti danes odprli enega večjih proizvodnih obratov za 3D-tisk v Jugovzhodni Evropi. S tem pa bodo sledili globalnemu poštnemu in logističnemu razvoju. Proizvodni obrat za 3D tisk omogoča celovit nabor storitev vse od svetovanja, 3D modeliranja, 3D skeniranja, povratnega inženirstva in 3D tiska.

3D tisk sedaj množično uporabljajo predvsem v industriji saj si lahko natisnejo prototipe, nadomestne dele, kalupe, orodja … Najverjetneje pa ne bo dolgo trajalo, da se bo množična uporaba tiska pričela tudi v domači uporabi.


Kot so pojasnili pri Pošti Slovenije prenovi proizvodnega obrata kmalu sledi vzpostavitev spletne platforme, ki bo povezovala lokalne in globalne ponudnike storitev 3D-tiska, raziskovalno-znanstvene laboratorije, podjetja in končne potrošnike.