TV Slovenija: Pretep na soočenju o drugem tiru?

V sinočnjem soočenju pred referendumom o drugem tiru se je zgodil incident.
FOTO: Youtube

FOTO: Youtube

Tik pred koncem oddaje, ki jo je v živo vodila Erika Žnidaršič, se je pripetil incident. Egidij Kozjek iz Stranke enakopravnih dežel, ki je zastopal stran, ki nasprotuje gradnji drugega tira, je moral zaradi neprimernega vedenja referendumsko soočenje tik pred koncem zapustiti, a tega ni želel storiti prostovoljno.  Ko so do njega prišli varnostniki, so, kot kaže, zapele tudi pesti. Vsaj tako je z vzklikom “Ste normalni? Pa ne morete ga pretepati!” namignil Andrej Šiško, še eden od nasprotnikov drugega tira. Šiško je nato stekel do Kozjeka, Žnidaršičeva pa je zaključila oddajo. Ali so ga varnostniki res udarili, na posnetku sicer ni vidno.


Celoten posnetek soočenja si lahko pogledate tukaj, ravnanje, zaradi katerega so ga odstranili iz studia, se začne pri uri in 40 minut. “Tale zmaj je požrl vsak dan deset slovenskih otrok in enega odraslega,” je na soočenju o zakonu o drugem tiru govoril Kozjek in mahal s fotografijo Milana Kučana pred zmajem na ljubljanskem Zmajskem mostu. “Tale zmaj se je odločil narediti genocid. Čez 45 let ne bo nobenega Slovenca tukaj, ampak bodo Srbi,” je še dejal Kozjek, potem pa mu je voditeljica, ki ga je pred tem opozorila, naj se vrne na temo oddaje, vzela besedo, a ni prenegal mahati s fotografijo in govoriti. Ključna poanta Kozjeka je bila sicer, da bodo Srbi namesto Aljaževega stolpa na vrhu Triglava postavili dvoglavega orla.  Že na začetku oddaje je sicer voditeljica opozorila udeležence, da bodo ob morebitnih nevsebinskih odgovorih, ob žaljivem ali sovražnem govoru sodelujočim vzeli besedo, če bodo onemogočali normalen potek oddaje, pa bodo morali studio zapustiti.

Varnostnik ga je udaril, on mu je strgal srajco

Kozjek je sicer že objavil svoj odziv na incident. Trdi, da ga je varnostnik v studiu udaril po glavi, ko se je branil, pa mu je strgal srajco. Po oddaji naj bi ga varnostnik porinil v plehnato steno, pri čemer naj bi si Kozjek poškodoval lopatico. Kozjek v posnetku napoveduje tožbo.


Kozjek je sicer pred letom in pol objavil posnetek, v katerem trdi, da je bil žrtev napačnega psihiatričnega zdravljenja.

VIDEO: