Izjemni uspehi mladega karateista

V prestolnici regije Semberija, na vzhodu Republike Srbske (BiH), Bijeljini, je potekal močen in zelo kakovosten mednarodni karate turnir „Noč šampionov 2017″, na katerem je nastopil tudi Nejc Sterniša iz Lomanoš. Še ne petnajstletni fant se je v bližino sotočja rek Drina in Sava, kjer je nastopilo kar 800 tekmovalcev, odpravil takoj po turnirju v Kranju, kjer je osvojil dve prvi mesti.

Nejc Sterniša

In čeprav so ga v Bijeljini čakali zelo težki nasprotniki je Nejc spet bil zelo uspešen. Osvojil je namreč 2 mesto v konkurenci kadetov in 3 mesto pri mladincih. Sedaj Sternišo čaka še pokalna tekma in tako vsak vikend do novega leta, med tednom pa še naporni treningi tako, da mu za kaj druga zmanjka časa. Verjamemo da se bo Nejcu garanje in odrekanje poplačalo…


Šest medalj z Gorenjske v Gornjo Radgono – Nejcu dve zmagi v Kranju

FOTO: Nejc Sterniša

V gorenjski prestolnici Kranju je potekal močen mednarodni turnir v karateju „Kranj open 2017″, na katerem je med drugimi sodeloval tudi Nejc Sterniša iz Lomanoš, sicer član KK Seki Sv. Jernej. Tokrat je Nejc zopet dokazal, da trenutno ni boljšega karate kadeta v Sloveniji, in da si je s pridnim delom in odrekanjem res zaslužil nastop na svetovnem prvenstvu. V Kranju je namreč zmagal v katah pri kadetih in mladincih in si tako prislužil dve zlati medalji. Lep dosežek, ni kaj, in sedaj Nejca in njegova starša Nino in Srečka, čaka veliko dela, saj sam mora še bolj trdo trenirati, starša pa morata poiskati nekaj sponzorjev kajti pot na svetovno prvenstvo, ki bo na čudovitem španskem otoku Tenerife, je zelo draga, sredstva pa si morajo zagotoviti sami.


Sicer pa so na omenjenem tekmovanju v Kranju, med tekmovalci iz 38 klubov iz petih držav, nastopili tudi člani Shotokan karate-do kluba Gornja Radgona, ki so podobno kot njihov nekdanji član Nejc Sterniša, bili zelo uspešni. Osvojili so namreč štiri medalje, in sicer vse štiri bronaste. Tretje mesto in dve medalji je namreč osvojili Kristjan Klemenčič, in sicer v kategoriji kate kadeti ter v kategoriji kate mladinci. Prav tako je tudi Mišel Čuček osvojil 3. mesto v kategoriji kate kadeti, v isti kategorijah je Blaž Klobasa osvojil 6. mesto v katah za kadete in mladince. V športnih borbah kadeti +70 kg pa je Florian Tobias Leithner osvojil tudi bronasto medaljo za 3. mesto.

Karate/ V Čakovcu potrdil vizum za Tenerife

Nejc Sterniša

Veliki mednarodni karate turnir v Čakovcu na Hrvaškem, je bil hkrati tudi izborni turnir za slovensko reprezentanco, kjer se je odločalo kdo bo odpotoval na svetovno prvenstvo za mlade, ki bo na Tenerifih, kamor gre samo eden tekmovalec iz vsake kategorije. In kot že večkrat doslej se je znova odlično odrezal Nejc Sterniša iz Lomanoš, ki je osvojil 2 mesto in s tem tudi nastop na svetovnem prvenstvu. Vsekakor je to velik uspeh za mladega fanta iz Lomanoš, ki bo na Tenerifih gotovo častno zastopal svojo občino Gornjo Radgono in svoj karate klub Seki Sv. Jernej.