VIDEO: Derbi pripadel ljubljančankam

ŽNK Olimpija Ljubljana je pred kamerami Nogometne zveze Slovenije upravičila vlogo favorita in sebi v prid odločila obračun v Beltincih (0 : 3).
FOTO: ŽNK Teleing GMT Beltinci/B.R.

FOTO: ŽNK Teleing GMT Beltinci/B.R.

Olimpija je slavila na derbiju, kjer je povedla z uspešno izvedeno enajstmetrovko Anje Milenkovič. V nadaljevanju 1. polčasa so imele pobudo domačinke, a streli Špele Rozmarič, Anje Prša, Sare Makovec in Špele Kolbl niso našli poti v mrežo Jadranke Zilić. V nadaljevanju so gostje zadele še dvakrat: na 0:2 je povišala Tjaša Tibaut, na 0:3 pa Adrijana Mori.

„Ekipa se je v dvoboju z izkušenimi Ljubljančankami na trenutke dobro kosala z nasprotnicami. To velja predvsem za drugo polovico 1. polčasa, ko smo si priigrali nekaj priložnosti, ki pa so žal ostale neizkoriščene. V drugem polčasu sta svoje naredili mladost in pomanjkanje izkušenj, ki so jih Ljubljančanke znake unovčiti in obračun odločiti v svojo korist,“ je povedala Nuša Ladinek, ki vodi ekipo iz Beltincev.


„Mislim, da smo zasluženo zmagali. Tekmo smo kontrolirali, igrali smo potrpežljivo. Kot sem dejal v najavi: Pomurje se je predstavilo kot mlada in poletna ekipa, ki pa smo jo v prve pol ure nadigrali. V zadnjih 15 minutah 1. dela pa smo imeli veliko sreče, da nismo po lastnih napakah dobili gola. V 2. delu smo spet prevzeli vajeti igre v svoje roke. Zmagala je ekipa, čestitke mojim igralkam za tri točke in pristop!“ se je prve zmage na derbiju razveselil trener Olimpije Damir Vrabac.

Tekst: D.P.


VIDEO: