FOTO: 17. Občinski praznik in prevzem motorne brizgalne

V nedeljo, 3. septembra 2017, je v šotoru pri igrišču v Borejcih potekala v okviru 17. občinskega praznika Občine Tišina slavnostna seja občinskega sveta in uradni prevzem motorne brizgalne prostovoljnega gasilskega društva Borejci.
FOTO: Občina Tišina

FOTO: Občina Tišina

Slavnostni govornik na prireditvi je bil župan občine Tišina, g. Franc Horvat. Po slavnostnem nagovoru je župan Franc Horvat podelil priznanja najzaslužnejšim v občini za preteklo leto. Zahvalne listine so prejeli: Društvo upokojencev Tišina – Glasbeno pevska skupina Cvetje v jeseni, Ivan Ciglar iz Murskih Petrovcev, Jožef Seršen iz Vanča vasi in Karel Ratnik iz Tišine. Priznanje župana sta prejela zlata maturanta Jan Bertalanič iz Rankovcev in Štefan Horvat iz Petanjcev.


Na športnem področju so bila podeljena naslednja priznanja: priznanje za naj športnico občine Tišina za leto 2016 1. nagrada je prejela Saša Marija Ratnik iz Krajne, priznanje za naj športno ekipo občine Tišina za leto 2016 1. nagrada je prejelo Strelsko društvo ”Koloman Flisar”  iz Tišine, priznanje za perspektivnega športnika občine Tišina za leto 2016 je prejel Tjan Kazar iz Tišine ter priznanje za perspektivno športnico občine Tišina za leto 2016 je prejela Natalija Gjergjek iz Gradišča.

FOTO: Občina Tišina

FOTO: Občina Tišina

Sledila je blagoslovitev nove brizgalne in podelitev gasilskih priznanj, zahval in odlikovanj. Prireditev so s kulturnim programom popestrili učenci starejše folklorne skupine Osnovne šole Tišina, Anja Kutoš, Pevska skupina Iskrice, kulturno društvo godcev in pevcev Vinski bratje in gostje iz sosednje Hrvaške KUD ”Cvetlinski zvon”. Skozi celotno prireditev sta nas popeljala voditelja programa Martina Žemljič in Gašper Gomboc. Po končani slovesnosti je sledila zabava z ansamblom Weekend band.


FOTOGALERIJA: