Odmeven prekmurski nogometni prestop se je končal v Dalmaciji pri splitskem klubu

Po Tjaši Tibaut in Moniki Conjar lahko tudi uradno potrdimo odhod še tretje nogometašice, ki je v dresu ŽNK TELEING GMT Beltincev pustila globok pečat. Tako kot Monika Conjar, bo tudi Manja Rogan nogometno pot nadaljevala na Hrvaškem.
žnk pomurje ženski nogomet manja rogan teleing

FOTO: ŽNK Pomurje Beltinci

Dolgoletni članici Pomurja bosta tudi to jesen soigralki v vrstah ŽNK Splita, ki bo skušal z igralskimi okrepitvami ogroziti dolgoletni primat Osiječank. Manja je sicer produkt pomurskega kluba, z leti udejstvovanja v »žuto-plavi« opravi pa se je 21-letna igralka sredine igrišča razvila v eno najboljših slovenskih igralk. To dokazuje tudi lanskoletna premierno podeljena nagrada za najboljšo nogometašico sezone po izboru igralk SŽNL.


Nekdanja kadetska in mladinska reprezentantka Slovenije se je z uspešnimi predstavami v klubskem dresu prebila do članske izbrane vrste, v državnem prvenstvu pa je odigrala 113 tekem in dosegla tudi 80 zadetkov. V šestih članskih sezonah se je s soigralkami veselila kar petih naslovov državnih prvakinj, še petkrat pa v zrak dvignila lovoriko pokalnih prvakinj. Ne gre spregledati tudi Manjine vloge pri uspehu izpred treh let, ko smo se veselili uvrstitve med najboljših 32 ekip Evrope.

FOTO: ŽNK Pomurje Beltinci

FOTO: ŽNK Pomurje Beltinci

Manja se je sicer že nekaj časa spogledovala s prestopom v tujino, najprej v Švico, kjer se je zanjo zagrel Neunkirch, a je švicarski prvak po lanski sezoni razpustil svojo ekipo. Po preizkušnji pri nemškem drugoligašu Cloppenburgu se je vrnila v domovino in se priključila treningom Olimpije, v dresu katere je odigrala nekaj pripravljalnih tekem, a vodstvo ljubljanskega kluba ni bilo pripravljeno izpolniti postavljenih pogojev našega kluba za igralkino selitev v prestolnico.

Vezistka se je ob koncu avgusta za sodelovanje dogovorila s splitskim klubom, ki je zadnje hrvaško prvenstvo končal na tretjem mestu, za Osijekom in zagrebškim Agramom, kot že zapisano, pa bodo skušale Dalmatinke tudi s tujimi okrepitvami ogroziti primat serijskih prvakinj.


PREBERITE TUDI: 

-> Zaplet okrog prestopa lanske najboljše nogometašice rešujejo javno preko spleta