Nafta tokrat poražena, že to nedeljo prekmurski derbi

Nogometaši Nafte 1903 so minulo soboto gostovali v Sežani pri ekipi Tabora, ki v letošnji sezoni kaže dobre predstave in še ne pozna poraza.

tabor-sezana-800x445

Čeprav so Lendavčani zadeli prvi in sicer v 11. minuti, pa se ni vse izšlo po načrtih, saj je zmaga ostala v Sežani. Srečanje je sicer bila generalka pred nedeljskim derbijem z NŠ Muro. Lendavčani zanimvo v drugoligaškem tekmovanju srečanja izgubljajo z minimalnimi razlikami, kar jih trenutno uvršča na 9. mesto drugoligaške lestvice.

Nafta 1903 je sicer v Sežano krenila boljšim izkupičkom po dveh srečanjih, saj je imela navkljub enemu porazu točko več. 4. krog so Lendavčani pričeli bolje, saj je prvi zadetek padel v mrežo domačih, zanj pa je bil v 11. minuti odgovoren Mitja Novinić. Domači so odgovorili nekoliko kasneje, in sicer v 27. minuti. Rok Duspara je takrat izid izenačil in s tem dosegel končni rezultat prvega polčasa. Dobrih 10 minut pred koncem srečanja je na pravem mestu bil Saša Gulič in uspešno premagal lendavskega vratarja Valentića.


Že to nedeljo (3.9.2017) pa je pred nami pomurski derbi, ko v Lendavo prihaja NŠ Mura. Večna rivala se bosta pomerila na lendavski zelenici ob 17.00 uri. To bo sicer prvo srečanje ekip v drugoligaškem tekmovanju, omenjeni peti krog pa bi v Lendavo znova lahko privabil več tisoč gledalcev.