Rokometaši Pomurja se pripravljajo na novo sezono

Rokometaši Pomurja se že več kot teden dni pripravljajo na novo sezono. Ekipa ostaja podobna lanski, s to razliko, da odhajajo Falež, Blažič in Beloševič. Njihovo odsotnost bodo zapolnili novi igralci s katerimi usklajujemo še zadnje podrobnosti.
FOTO: Rokometni Klub Pomurje

FOTO: Rokometni Klub Pomurje

V sredo, 16.8.2017, so rokometaši Pomurja odigrali prijateljsko tekmo z ekipo z bivšim prvoligašem RK Slovenj Gradec. Po pričakovanju je bila boljša ekipa iz Koroške, ki jo trenira pomočnik slovenskega selektorja Uroš Šerbec, z rezultatom 23 : 35. V prvem polčasu so domači rokometaši naredili preveč napak, kar so gosti kaznovali in dobili prvi polčas z razliko 12 zadetkov. V drugem polčasu so se rokometaši Pomurja nekoliko zbrali in naredili rezultat 14 : 14. Strelci za Pomurje: Jankovič 5, Kozelj M. 5, Hedl 4, Gregorec 3, Sever 2, Černela Dom. 1, Štumpf 1, Šavel 1, Hameršak A. 1.


Teden dni pozneje, 23.8.2017, so rokometaši Pomurja odigrali mednarodno prijateljsko tekmo proti RK Monošter. Po tednu dni treninga je bila slika veliko boljša. Domači rokometaši so zmagali s 40 : 28. Že na začetku tekme so domači igralci pokazali, kdo je gospodar na igrišču in povedli z 12 : 4. Tudi ob raznih menjavah igralcev in pozicij igranja se je razlika počasi višala in domačini so zasluženo zmagali z visokim rezultatom. Strelci za Pomurje: Gregorec 8, Sever 7, Kozelj M. 5, Jankovic 5, Hedl 5, Kozelj V. 3, Hameršak A. 2, Černela Dom. 2, Štumpf 1, Šavel 1, Kocan D. 1, Kocan J., Jerič, Černela Dor.


FOTOGALERIJA: