V prometni nesreči je voznik motornega kolesa utrpel hude telesne poškodbe

V včerajšnji prometni nesreči v okolici Ormoža se je huje poškodoval voznik neregistriranega motornega kolesa, ki je med vožnjo brez veljavnega vozniškega dovoljenja trčil v osebni avtomobil. 27-letna voznica osebnega avtomobila se je pri tem lažje telesno poškodovala.
*Fotografija je simbolična.

*Fotografija je simbolična.

Prometni nesreči je po doslej zbranih informacijah botrovala tudi neprilagojena hitrost. V Sloveniji in v večini evropskih držav policisti do nedelje, 27. avgusta, izvajajo evropsko usklajen poostren nadzor hitrosti, t. i. akcijo Speed, ki poteka v okviru TISPOL-a.


Namen poostrenega nadzora je spodbuditi voznike, naj vozijo previdno in varno. Neprilagojena hitrost je namreč na slovenskih cestah še vedno glavni razlog za prometne nesreče z najhujšimi posledicami. Do 20. avgusta 2017 je na slovenskih cestah življenje izgubilo 81 udeležencev, v enakem obdobju lanskega leta 89 (9 % manj). Izmed vseh umrlih je kar 34 (v enakem obdobju lani 26) udeležencev umrlo v prometnih nesrečah, ki so se zgodile zaradi neprilagojene hitrosti, kar predstavlja 42 odstotkov vseh smrtnih žrtev.


Več o tem: http://www.policija.si/index.php/component/content/article/35-sporocila- za-javnost/89085-ta- teden-poostreno- nad-prehitrimi- vozniki