FOTO/VIDEO: Hrvaška v plamenih, vozniki po avtocesti A1 bežijo v nasprotno smer

Ob hrvaški obali je ponoči izbruhnilo več kot deset požarov, najbolj nevarno pa je na območju Benkovca nedaleč od Zadra, kjer ogenj ogroža stanovanjske hiše, so poročali hrvaški mediji. Na pomoč gasilcem iz zadrske županije so poslali več gasilskih letal in okrog 70 vojakov. Gašenje ovira močna burja.
FOTO: index.hr

FOTO: index.hr

Glavni gasilski poveljnik v Zadrski županiji Željko Šoša je povedal, da so požari izbruhnili v nedeljo v nekaj urah. »Na območju Benkovca moramo zaradi treh ali štirih požarov še vedno varovati hiše,« je povedal Šoša za televizijo N1. Poleg Benkovca so požari izbruhnili tudi pri Pakoštanah, Svetem Filipu in Jakovu, Vrani in Turnju. Zaradi močne burje ogenj pri Turnju ogroža tudi promet na cesti med Zadrom in Biogradom, je poročal novičarski portal index.hr.


Šoša je potrdil, da je hrvaško obrambno ministrstvo poslalo sedem gasilskih letal v boj proti požarom na območju Zadrske županije. Poslali so tudi približno 70 vojakov. Šoša pričakuje, da bodo kmalu na pomoč prišli tudi gasilci iz drugih županij. Prve ocene gasilcev in policistov kažejo, da je bila večina novih požarov podtaknjenih.


FOTOGALERIJA:


VIDEO: