VIDEO: Pokal Slovenije Beltinci – Aluminij

Praznični torek je ponudil tri srečanja prvega kroga Pokala Slovenije. V Prekmurju, natančneje v Beltincih in na Hotizi, so se napredovanja veselili Kidričani in Novomeščani, Tolmin pa je po izvajanju kazenskih udarcev klonil v knežjem mestu.
FOTO: NK Aluminij

FOTO: NK Aluminij

V Beltincih so že drugo poletje zapored gostovali Kidričani, ki pa so se morali vnovič močno potruditi za napredovanje. Četa stratega Gruborja je v skladu s pričakovanji prevladovala in trikrat zatresla okvir domačega gola, a žoga dolgo ni hotela v domačo mrežo, z nekaj posredovanji pa se je izkazal Denis Vöröš. Domači vratar je bil precejšnja ovira predvsem za Žigo Škofleka in Damirja Bartulovića, ki mu je v uvodu drugega polčasa zaustavil tudi udarec z bele točke. Aluminij je odpor domačega moštva, ki ga vodi nekdanji reprezentant Feri Cifer, strl v 61. minuti, ko je odbito žogo v mrežo pospravil Vedran Mesec. V 80. minuti je po podaji Tahiraja z glavo zadel še osamljeni Marko Nunić, Mesec pa je po prodoru in podaji Škofleka postavil končni izid srečanja.

FB_IMG_1502806761155

Na Hotizi so gostovali polfinalisti zadnje izvedbe Pokala Slovenije. Domači tretjeligaš je gostil novomeško Krko, tudi v drugi tekmi na prekmurskih tleh pa prva polovica dvoboja ni postregla z zadetki. Okrog 300 gledalcev, še sto več se jih je zbralo v Beltincih, pa je na svoj račun prišlo v uvodu drugega polčasa, ko pa so se dvakrat veselili Dolenjci. V prvi minuti po vrnitvi na zelenico je čuvaja domače mreže Ivana Prekupca matiral mladi Luka Kambič, dobrih deset minut zatem pa se je veselil še ameriški napadalec farmacevtov, Sachem Wilson. Tudi gostitelji niso ostali brez odgovora, saj je Nikolaj Biro, eden najizkušenejših nogometašev domačega moštva, v 61. minuti dvoboja uspešno izvedel kazenski udarec. Prekmurcev v zaključni tretjini srečanja ni uspelo priti do izenačenja in morebitnih podaljškov, napredovanja v drugi krog tekmovanja pa so se lahko razveselili Novomeščani.


VIDEO: