Na cestah že nastajajo zastoji, na mejnih prehodih s Hrvaško čakalna doba

Na cestah zaradi povečanega prometa že nastajajo zastoji, na nekaterih mejnih prehodih s Hrvaško pa je že daljša čakalna doba, je razvidno s spletne strani Prometno-informacijskega centra za državne ceste.
FOTO: Pomurje24.si

FOTO: Pomurje24.si

Na koncu podravske avtoceste med Hajdino in Draženci je zastoj trenutno dolg štiri kilometre, zaradi povečanega prometa nastaja zastoj tudi na regionalni cesti Ptuj-Gruškovje. Na dolenjski avtocesti pred mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški je zastoj dolg en kilometer, pred predorom Karavanke na avstrijski strani pa od osem do deset kilometrov. Tudi na cestah Seča-Sečovlje in Koper-Šmarje-Dragonja so že nastali zastoji.


Po zadnjih podatkih policije je daljša čakalna doba na mejnih prehodih Dragonja, Starod, Obrežje in Gruškovje. Osebna vozila na mejnem prehodu Dragonja za vstop v državo čakajo pol ure, za izstop pa uro in pol. Na mejnih prehodih Sečovlje je čakalna doba za izstop iz Slovenije eno uro, na mejnem prehodu Gruškovje 40 minut, pol ure pa za izstop čakajo vozniki osebnih vozil na mejnih prehodih Obrežje in Sočerga.


Gneča na cestah nastaja predvsem zaradi začetka počitnic v nemških deželah Baden-Wuerttemberg in Bavarska ter skorajšnjih italijanskih kolektivnih počitnic. Pristojni voznikom priporočajo, da se izogibajo najbolj obremenjenih cest, vozijo spočiti, strpno in pozitivno naravnano.

STA