KEGL: “To ni več šport!”

Teniški igralec Marino Kegl je po porazu proti Ekvadorcu Andreasu Vazquezu ostal brez finala 23. olimpijade gluhih; 6:4, 4:6 in 6:4 je bilo za igralca iz Južne Amerike.
FOTO: Spletna TV

FOTO: Spletna TV


Keglu ostala v uteho boj za bronasto kolajno, njegov tekmec pa bo v petek Rus Panjuškin. “Malo mi je zmanjkalo. Težko sem prenašal 37 stopinj in še vročino. Na trenutke se mi je vrtelo in nisem se mogel zbrati. Andreas je igral odlično; obrambno. Napadal sem na vso moč, do zadnjega atoma moči. Čisto vse mi je vračal in nikakor ga nisem mogel razbiti. Posledično sem naredil tudi veliko napak. Ne boli me poraz, bolijo me tri ključne odločitve glavnega sodnika, ko je korigiral tri različne linijske sodnike, vsakič v mojo veliko škodo.”


To ni več šport

Po mnenju Marina je bila odločilna napaka pri njegovem vodstvu 4:3 in 40:30, ko je korigiral linijskega sodnika. “Seveda mi je sesul igro. Dvakrat sem se pobral, tretjič se več nisem zmogel. Žal mi je, zelo sem razočaran. Športniki za svoje uspehe trdo treniramo leta in leta, znamo prenesti poraz v fair play igri… Potem pa se od nekod vzame sodnik, ki je na pol prebral ITF Rulebook, se tukaj na samem prizorišču OI na hitro izobrazil (videl sem, ko so imeli vaje pred začetkom) in nam športnikom kroji usodo. To pa več ni šport. Nič… gremo naprej. V petek me čaka še dvoboj za tretje mesto. Moj nasprotnik je Panjuškin. Imava neporavnane račune, tako, da bo to borba na nož in do zadnje kaplje moči,” je po obračunu povedal Kegl.