Aha Mura prodana za dva milijona evrov

Celjski Inpos je poslal najboljšo zavezujočo ponudbo za nakup Aha Mure kot celote in bo tako postal njen lastnik za 2,011 milijona evrov. Stečajni upravitelj Stevo Radovanović je s prodajo zelo zadovoljen, načrti kupca kompleksa pa mu niso znani.
FOTO: dnevnik.si

FOTO: dnevnik.si

Radovanović je do roka, 10. julija, dobil tri zavezujoče ponudbe za nakup in tudi plačane varščine. Najboljše plačilo je ponudil Inpos, tehnična trgovina na debelo in drobno, ponudbi sta poslali še podjetji Metalka Commerce iz Ljubljane in Avtocenter Škafar iz Murske Sobote. Prvo je ponudilo 1,617 milijona evrov, drugo 1,6 milijona evrov.


“Upal sem na vsaj eno ponudbo, zato sem zdaj več kot zadovoljen,” je povedal Radovanović in dodal, da je bilo interesentov več ter da so vsi dobili potrebno dokumentacijo. Največ pomislekov pred nakupom so imeli sicer zaradi sončne elektrarne na objektih, ki je stvarna pravica, kjer ni možnosti spremembe, in proizvodnih dvoran, zgrajenih za tekstilno industrijo z nizkimi stropi.

Stečajni upravitelj je še povedal, da bo kupca takoj povabil na srečanje. Rok za plačilo je 90 dni, upa pa, da ne bo pritožb. Za sedanjega najemnika dela prostorov, podjetje Arum oziroma lastnika Dušana Gomboca, pa pravi, da se bo moral z novim lastnikom pogajati o najemnini. Za prodajo je Radovanoviću ostalo le še nekdanje Murino parkirišče.

Inpos, katerega lastnika sta Ivan in Tatjana Pfeifer, bo tako postal lastnik objektov Murinih moških oblačil, ženskih plaščev in ženskih oblačil z opremo in zemljišči, zavarovanih in nezavarovanih blagovnih znamk Mure in vratarnice.

Izklicna cena Aha Mure na prvi dražbi je bila 4,6 milijona evrov, na drugi 3,02 milijona evrov, na tretji in četrti pa 2,3 milijona evrov. Lastnika Mure sta bila od leta 2011 Mojca Lukančič in Nigel Buxton, takrat sta jo kupila za 10 milijonov evrov, tržna vrednost poslovnih objektov pa je bila ocenjena celo na 18 milijonov evrov.

STA