NEZNOSNI SMRAD: Občina Lendava znova zahteva zaprtje bioplinarne

Občina Lendava je včeraj pristojnim državnim inštitucijam ponovila zahtevek za izvedbo postopka odvzema okoljevarstvenega dovoljenja in zaprtja bioplinarne v Lendavi. Napredek pri uresničitvi zahtev pričakujejo še ta teden. O zadevi bo razpravljal tudi občinski svet.

odpadki bioplinarna ecos lendava

Poročali smo že, da civilna iniciativa “Proti smradu” je minulo soboto v neposredno bližino bioplinarne znova povabila novinarje in znova predstavila svoje zahteve ter opomnila, da se stanje ne izboljšuje. Lendavski župan zahteva takojšnje zaprtje bioplinarne, o tem bo sicer tekla tudi beseda na četrtkovem zasedanju občinskega sveta Občine Lendava, v Termah Lendava pa že ostajajo brez nekaterih gostov, predvsem kampistov.

Na minuli drugi redni seji občinskega sveta občine Mursko Središće so tamkajšnji občinski svetniki v sejni dvorani občine med drugim razpravljali o neznosnem smradu ki se širi iz smeri Lendave, natančneje, iz bioplinarne podjetja ECOS, s katero imamo težave tudi pri nas. Tamkajšnji občinski svet je potrdil predlog tamkajšnjega župana Dražena Srpaka, v katerem je zahteva, da naj omenjena sporna bioplinarna takoj preneha z delovanjem. Že sicer pa bo vodstvo tamkajšnje občine pristojna Hrvaška ministrstva zaprosilo za ukrepanje.


VIDEO: