GFML: Trije zlati maturanti na poklicni maturi

Znani so težko pričakovani rezultati spomladanskega roka poklicne mature 2017. Tudi 16. generacija maturantk in maturantov programa Predšolske vzgoje na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer je dosegla izjemen rezultat.
FOTO: Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer

FOTO: Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer

K poklicni maturi na spomladanskem roku je pristopilo 39 kandidatk in 8 kandidatov in vsi so bili uspešni (100 %). Trije maturanti so dosegli 22 od 23 točk, dve od njih pa sta dosegli vse možne točke. Vsi so postali zlati maturanti in bodo 10. julija 2017 na svečani podelitvi maturitetnih spričeval ljutomerskih gimnazijcev prejeli maturitetno spričevalo s pohvalo.

Zlati maturantki s 23 točkami sta Urša Holer iz Črešnjevec (občina Gornja Radgona) in Nika Klobasa iz Boračeve (občina Radenci). Zlati maturant z 22 točkami je Primož Slekovec iz Selišč (občina Sveti Jurij ob Ščavnici).


Tudi odrasle kandidatke in kandidati poklicnega tečaja Predšolska vzgoja so dosegli odličen rezultat. K maturi je pristopilo 17 kandidatk in kandidatov. Rezultat je izjemen, in sicer 100 %, tudi zato, ker so ga dosegli ob delu, družini, otrocih …