FOTO: Seznam popisa škode včerajšnje nevihte in neurja je dolg, strela udarila v hišo

Včerajšnji dan je na celotnem območju pokrajine ob Muri znova prinesel mnogo nevšečnosti. Predvsem je šlo za podrta drevesa, izpade elektrike, odkrite strehe, … Skupno je včeraj na območju Pomurja bilo več kot 50 intervencij.

DSC_0111

Ob 14.56 se je pri mostu na reki Muri v Petanjcih, občina Tišina, preko cestišča podrlo drevo. Posredovali so gasilci PGD Petanjci. Drevo so razžagali in odstranili.

Ob 15.05 je v Gornji Radgoni neurje podrlo drevo. Gasilci PGD Gornja Radgona so drevo odstranili.

Ob 15.15 je pred naseljem Dokležovje iz smeri Bretonec, občina Beltinci, močan veter podrl električni drog. O dogodku je bilo obveščeno podjetje Elektro Maribor.

Ob 15:19 je v Veliki Polani zaradi udara strele zagorela streha stanovanjskega objekta velikosti 16 x 14 metrov. Intervenirali so gasilci iz PGD Velika Polana, Mala Polana, Brezovica, Žižki in Turnišče. Požar so pogasili.

Ob 15.20 je v Razkrižju vetrolom podrl več dreves na cestišče in odkril streho gospodarskega poslopja površine približno 40 do 50 kvadratnih metrov. Gasilci PGD Razkrižje so odstranili drevesa s cestišča in prekrili streho.

Ob 15.20 je med naseljema Dokležovje in Veržej v občini Veržej močan veter podrl več dreves. O dogodku je bilo obveščeno CP Murska Sobota.

Ob 15.25 je med naseljema Krog in Bakovci v občini Murska Sobota močan veter podrl električni drog. O dogodku je bilo obveščeno podjetje elektro Maribor.

Ob 15.28 je v naselju Krog, občina Murska Sobota, močan veter podrl telefonski drog. O dogodku je bilo obveščeno podjetje Telekom Slovenije.

Ob 15.30 je v naselju Murski Črnci v občini Tišina močan veter podrl drevo na cesto in tri električne drogove. Posredovali so gasilci PGD Murski Črnci, ki so drevo razžagali in odstranili.


Ob 15.32 je v Ižakovcih na Otoku ljubezni, občina Beltinci, močan veter podrl pet dreves. Eno od teh je padlo na objekt. Drevesa so tudi zaprla pot vozniku osebnega vozila. Podrto drevje so odstranili gasilci PGD Ižakovci.

Ob 16.35 je v naselju Pristava, občina Ljutomer, zagorela streha transformatorja. Posredovali so gasilci iz PGD Ljutomer, Pristava in Stročja vas. Pogasili so gorečo streho transformatorja. S pomočjo delavcev Elektra Maribor so streho prekrili s folijo.

Ob 15.35 je pri naselju Radomerje, občina Ljutomer, močan veter podrl drevo preko cestišča. O tem je bilo obveščeno CP Murska Sobota.

Ob 15.55 je v kraju Melinci v občini Beltinci neurje podrlo tri drevesa in odkrilo streho. Posredovali so gasilci PGD Melinci, ki so odstranili drevesa s cestišča in prekrili streho velikosti 4 kvadratnih metrov.

Ob 16.46 se je v kraju Banovci v občini Veržej podrlo več dreves na cestišče. Intervenirali so gasilci PGD Banovci. Drevesa so odstranili.

Ob 16.55 je v kraju Satahovci v občini Murska Sobota veter podrl več dreves na cestišče. Posredovali so gasilci PGD Satahovci, ki so drevesa tudi odstranili.

Ob 17.21 je v naselju Hrastje-Mota, občina Radenci, močan veter odkril 4 strehe na objektih površine 4-6 kvadratnih metrov. Posredovali so gasilci PGD Hrastje-Mota, ki so strehe pokrili.

Ob 17.22 je v naselju Dolnja Bistrica, občina Črenšovci, neurje podrlo 9 dreves na cestišče in odkrilo 2 strehi. Posredovali so gasilci PGD Dolnja Bistrica, ki so drevesa odstranili in prekrili strehi.

Ob 18.00 so se v kraju Stročja vas v občini Ljutomer drevesa podrla na streho stanovanjskega objekta ter preko elektro daljnovoda in cestišča. Gasilci PGD Stročja vas so podrto drevje odstranili.

Ob 18.15 je v kraju Černelavci v občini Murska Sobota izpadla dobava električne energije. Napako so odpravili delavci podjetja Elektro Maribor ob 18.30. V tem času je bilo brez električne energije 940 odjemalcev.

DSC_0107

Ob 18.15 je v kraju Bakovci v občini Murska Sobota veter podrl tri drevesa in odkril dve strehi stanovanjskih objektov. Gasilci PGD Bakovci so drevesa odstranili in prekrili strehi.

Ob 19.36 je v naselju Zbigovci v občini Gornja Radgona močan veter odkril del strehe na gospodarskem poslopju na površini 40 kvadratnih metrov. Streho so začasno pokrili gasilci iz PGD Zbigovci.

Ob 19.58 je v Svetem Juriju ob Ščavnici močan veter podrl 20 metrov visoko palmo, ki se je prevrnila na stanovanjsko hišo. Palmo so odstranili gasilci PGD Sveti Jurij ob Ščavnici.

Ob 20.12 je med naseljema Mekotnjak–Stara cesta v občini Ljutomer je močan veter podrl drevo čez cesto. Odstranili so ga gasilci iz PGD Mekotnjak-Stara cesta.

Ob 20.16 je v kraju Noršinci pri Ljutomeru močan veter podrl drevo. Posredovali so gasilci PGD Noršinci pri Ljutomeru, ki so drevo tudi odstranili.

Ob 20.17 je v med naseljema Razkrižje v istoimenski občini in Srednja Bistrica močan veter podrl drevo na cestišče, v naselju Šafarsko pa odkril streho stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Razkrižje, ki so odstranili podrto drevo in zasilno prekrili odkrito streho in odstranili še eno podrto drevo v bližini hiše.

Ob 21.27 je v naselju Lastomerci v občini Gornja Radgona močan veter nevarno nagnil drevo čez cesto. Gasilci iz PGD Spodnja Ščavnica in Gornja Radgona so drevo podrli in odstranili. Pred tem so gasilci iz PGD Spodnja Ščavnica v istem naselju že odstranili eno podrto drevo na cesti.


FOTOGALERIJA: