Znani pari prenovljene 2. SNL, kjer nastopajo Mura, Nafta 1903 in Veržej ter pokala, kjer bodo tudi Beltinci in Hotiza

V sklopu žreba tekmovalnih parov Prve lige Telekom Slovenije in Pokala Slovenije so na osrednjem igrišču NNC Brdo izžrebali tudi pare prenovljene 2. SNL, ki bo v sezoni 2017/18 štela kar šestnajst klubov.
FOTO: Ekipa24.si

FOTO: Ekipa24.si

Sedmerici lanskoletnih drugoligašev – Dobu, Brežicam, Dravi, Brdom, Krki, Zarici in Veržeju – so se v novi sezoni pridružile Radomlje, ki so se poslovile od prvoligaške druščine, sosedski derbi z Dobom pa bo odigran konec oktobra, v sklopu 13. kroga 2. SNL. Kar osem klubov se v drugi razred slovenskega nogometa seli po uspešni tretjeligaški sezoni.

V zahodni skupini so si drugoligaško vozovnico priigrali Sežanci in Dekančani, Rogaška in Fužinar pa sta bila uspešna v severni skupini. Z drugoligašem se bo lahko po letu 2012 pohvalila tudi prestolnica, AŠK Bravo in Ilirija pa bosta mestni derbi odigrala v 15. krogu, sredi novembra. Že v začetku septembra, natančneje v petem krogu, pa bosta v Lendavi prekmurski derbi odigrali ekipi Nafte in NŠ Mure, ki sta bili v preteklem tekmovalnem letu najboljši v 3. SNL vzhod.

V jesenskem delu prvenstva bodo klubi predvidoma odigrali 17 krogov, še 13 tekem pa vsakega od drugoligašev čaka spomladi.

CELOTEN RAZPORED SEZONE 2017/18…

Ples kroglic v Nacionalnem nogometnem centru Brdo je po prvoligaškem žrebu ponudil tudi pare uvodnega kroga Pokala Slovenije v sezoni 2017/18.

FOTO: NZS

FOTO: NZS

Pokal Slovenije velja za najbolj množično tekmovanje v naši državi, po zanimivih obračunih v pokalnih tekmovanjih devetih medobčinskih zvez pa se je v zaključni del prebilo osemnajst finalistov, ki bodo že avgusta moči merili tudi s šesterico prvoligašev iz minule sezone, ki si niso zagotovili nastopa v UEFA evropskih klubskih tekmovanjih. Maribor, Gorica, Olimpija in Domžale, ki branijo pokalni naslov se bodo lovu na pokalno krono pridružili v drugem krogu.

Pri žrebu parov do vključno drugega kroga velja sistem nosilcev, ki ga določi NZS. Če sta kot nasprotnika izžrebana kluba iz različnih lig v tekoči sezoni, je nižjeligaš avtomatično domačin. Kluba, ki sta se v žreb uvrstila kot finalista pokalnega tekmovanja iste MNZ, se v prvem (in tudi v drugem) krogu ne moreta pomeriti med seboj.


Tekme prvega kroga Pokala Slovenije bodo odigrane 16. avgusta, o napredovanju v drugi krog odloča zgolj eno srečanje. Aktualni prvoligaši odhajajo v Beltince, Sežano, Šoštanj, Lendavo in Ljubljano.