Kdo je mož, ki je Nafti namenil 350.000 evrov? Razkrita skrivnost njegovega poslovnega uspeha!

V lendavskem drugoligašu so se zgodile spremembe, ki smo jih napovedovali kar nekaj časa. Nafta je dobila novega predsednika, prvi mož kluba je postal Gabor Vegh, ki naj bi za prihajajočo sezono že namenil 350 tisoč evrov.
FOTO: Lendavainfo.com

FOTO: Lendavainfo.com

Spletni portal ekipa24.si razkriva, kdo je novi prvi mož naftašev. Gre za podjetnika, ki se ukvarja z gradnjo športnih objektov in nogometnih igrišč, sodeloval bo tudi pri nastanku nogometne akademije, s katero bodo Lendavčani dobili vrhunske pogoje za vadbo.

Gabor Vegh je poslej je na čelu dveh klubov. Že nekaj časa je namreč večinski lastnik ZTE-ja iz Zalaegerszega, kluba bosta v prihodnje tesno sodelovala. V kakšni obliki, za zdaj še ni povsem jasno, a bržčas lahko pričakujemo izmenjavo igralcev, vzhodni sosedi naj bi poskrbeli tudi za strokovne okrepitve v mlajših selekcijah. “Nafta mora najprej postati stabilni drugoligaš, hkrati moramo ustvariti temelje, da se bomo lahko potegovali za prvo ligo,” pravi novi prvi mož Nafte, ki si v nasprotju z nekaterimi pričakovanji v UO ni “nastavil” svojih ljudi, člani so domačini Štefan Sobočan, Ferenc Horváth, Igor Magdič in Slavko Režonja. Se je pa zgodila sprememba statuta, v katerega je dodan člen, da lahko društvo za doseganje svojih ciljev po potrebi ustanovi gospodarsko družbo.


Podjetje Gaborja Vegha – Pharos 95 – sicer spada med gradbince, ki dobivajo največ poslov v okviru vladnega programa, ki predvideva, da bo Madžarska do leta 2020 na novo zgradila 32 stadionov. Celoten vladni program je vreden 686 milijonov evrov, so zapisali na sobotainfo.com in dodali, da je podjetje novega predsednika Nafte na račun tega, da je predsednik madžarske vlade Viktor Orban velik nogometni navdušenec, do sredine lanskega leta pridobilo 11 poslov v skupni vrednosti 6,3 milijona evrov.