FOTO: Salon Jeruzalem med prleškimi vinogradi

Salon Jeruzalem 2017 se je zgodil v petek, 16. junija 2017, v Dvorcu Jeruzalem na Jeruzalemu. Kljub novi časovni umestitvi tradicionalne prireditve so organizatorji pripravili resnično bogat program, ki je letos povezal več inštitucij z območja cele Slovenije.
FOTO: Salon Jeruzalem

FOTO: Salon Jeruzalem

Poleg Društva vinskih svetovalcev Sommelier Slovenije in SloVino Sommelier Cluba, ki sta aktivno prisotna že deseto leto,  je organizator Društvo KELIh s partnerjem Zavodom SloVino letos povezal še Convivium Slow Food Štajerska in Center za gastronomijo in kulturo vina Univerze na Primorskem. Prav slednji je pod taktirko doc. dr. Aleša Gačnika, enega najvidnejših strokovnjakov za vinski turizem glavni akter uvodnega dejanja Salona Jeruzalem 2017. Na okrogli mizi ob 13.30 je doc. dr. Aleš Gačnik s sogovorniki iskal odgovore o turističnem potencialu Jeruzalemskih goric, ki velja za eno najlepših vinorodnih območij na svetu. Pred tem so se sommelierji srečali v Zidanici Malek.

FOTO: Salon Jeruzalem

FOTO: Salon Jeruzalem

Svoja vina je v Dvorcu Jeruzalem ponosno predstavilo devet prleških vinarjev, Verus vinogradi, Vino Kupljen Jeruzalem, Vinogradništvo družina Kos, Vinogradništvo Lesjak, Puklavec Family Wines, Vinogradništvo Krampač, Vinogradništvo Glavinič, Vino Krainz in Eko vino Šoster. Bilo je obilo možnosti za raziskovanje okusov vin, ki so dozorela v prleških kleteh.

Da je Prlekija kulinarično izjemno bogata, se je izkazalo še na zaključnem dejanju Salona Jeruzalem 2017. V Gostilni Tramšek v Žerovincih so na mizo postavili izjemne kulinarične kreacije, za vinsko spremljavo so poskrbeli vinarji Salona Jeruzalem 2017. Tokratna Večerja Salona Jeruzalem je bila še posebej svečana, saj je Društvo vinskih svetovalcev Sommelier Slovenije podelilo častno članstvo doc. dr. Alešu Gačniku in Maji Žibert, Vinski kraljici Slovenije 2017, ki je bila na Salonu Jeruzalem ves dan prisotna. Letošnji Salon Jeruzalem je bil torej znova nepozabno vinsko in kulinarično doživetje.


FOTOGALERIJA: