IZBOR: Pet pomurskih gostiln se poteguje za Zlato ponev

V vseh slovenskih pokrajinah si prizadevajo, da bi čim bolj izboljšali gostinsko ponudbo, ki je eden temeljev turističnega prizadevanja naše države. Zato so se pri Večeru Koroška, Večeru in Vestniku odločili, da pripravijo izbor in ocenjevanje gostinskih lokalov, torej gostiln, restavracij in turističnih kmetij v regijah Štajerska, Koroška in Pomurje.
FOTO: zlataponev.si

FOTO: zlataponev.si

Izbor med finalisti bodo najprej opravili bralci in širša javnost z glasovnicami iz časopisov ter glasovalci spletne strani www.zlataponev.si. Štejejo vse izrezane tiskane glasovnice iz medijev in po en glas vsakega glasovalca po spletu, ki jih bomo prejeli do 30. avgusta 2017.

Zadnjo besedo bo imela strokovna žirija, ki jo vodi prof. dr. Janez Bogataj, etnolog, poznavalec slovenske kulturne dediščine, gastronomije, predavatelj na domačih in tujih univerzah. Strokovna žirija bo ocenila tri najvišje uvrščene gostilne po mnenju glasovalcev.

Ocenjevala bo vse sestavine, ki sooblikujejo gostinski lokal, torej gostilno, restavracijo ali turistično kmetijo. Sem sodijo: zunanja in notranja ureditev, gostinska ponudba, ponudba pijač, gostoljubnost strežnega osebja, spoštovanje sodobnih teženj v gostinski ponudbi, ki jih predstavljajo jedi š tirih letnih časov, – lokalne in regionalne jedi na jedilnikih, povezanost z lokalnimi dobavitelji živil idr.


Za pomursko zlato ponev se potegujejo: Gostilna Lovenjak, Gostilna Marič, Gostilna Mencinger, Gostilna Rajh in Gostišče Oaza. Zmagovalec v regiji bo prejel diplomo in znak, ki ga bo lahko uporabljal kot oznako najboljše gostilne v letu 2017.