FOTO/VIDEO: Gledanje finala na trgu se je v trenutku sprevrglo v grozljivko

Ni šlo. Zgodilo se je tisto, česar so se navijači Juventusa najbolj bali. Po že devetem finalu v ligi prvakov stara dama ostaja pri le dveh naslovih, Real pa je na drugi strani z 12. lovoriko v najprestižnejšem klubskem tekmovanju v Evropi postal prvi, ki mu je uspelo ubraniti naslov. O grzljivem dogodku pa poročaju tudi s Torina, kjer se je ob zamenjavi ognjemeta s poki strelnega orožja poškodovalo več sto ljudi.
FOTO: Siol.net

FOTO: Siol.net

V Torinu na trgu Piazza San Carlo se je med gledanjem finala zgodila neljuba nezgoda, ki so jo, kot za zdaj kaže, sprožili vinjeni navijači stare dame kar sami. Ko je Ronaldo zadel za vodstvo Reala s 3:1, je nekdo pokanje pirotehničnih sredstev, ki so bila rezervirana za morebitno slavje ob naslovu Juventusa, a so bila pomotoma aktivirana prej, zamenjal z bombo. Začel je vpiti, ”bomba, bomba” ter s tem sprožil klasični stampedo.

Množica je misleč, da gre resnično za nov teroristični napad, pred sabo teptala vse, kar ji je prišlo pod noge, na srečo pa se je vse izteklo brez smrtnih žrtev. Po poročanju lokalnih medijev se je poškodovalo okoli 200 navijačev Juventusa, italijanski mediji pa poročajo, da je pet navijačev utrpelo težje poškodbe, med njimi po poročanju Sky TG24 tudi 7-letni deček.

”Bilo je sedem različnih verzij, kaj je sprožilo vsesplošno paniko,” poroča novinar Brian Hendrie in dodaja, da policija še raziskuje vzrok za veliko nesrečo.

Vrnil se je spomin na tragedijo iz leta 1985

Vse skupaj je malce spomnilo na eno največji nogometnih tragedij v zgodovini nogometa. Leta 1985 na finalu evropskega pokala na štadionu Heysel v Belgiji med Liverpoolom in Juventusom je umrlo 39 navijačev stare dame. Množično smrt je povzročila zrušitev zidu in panika po napadu angleških huliganov.

Siol.net

FOTOGALERIJA:

VIDEO: