Realovcem 1,5 milijona evrov po glavi, vsakemu igralcu Juventusa “le” 350.000 evrov

Vodstvo kraljevega kluba iz Madrida bo v skladu z dostopnimi podatki vsakega od nogometašev za morebitno zmago v ligi prvakov nagradilo s kar 1,5 milijona evrov dodatne nagrade. Če bo Real evropski klubski prvak v nogometu, bo to največja nagrada v zgodovini belega baleta.
FOTO: UEFA

FOTO: UEFA

Tudi nogometašem torinskega Juventusa se obeta bonus, a za kar štirikrat manjši. V primeru zmage, torej osvojenega naslova, bodo vodilni stare dame vsakemu članu kolektiva izplačali nagrado v višini 350.000 evrov.

Če je možno sklepati le po denarni nagradi, potem naslov v ligi prvakov bolj kot v Torinu cenijo v Madridu. V madridskem klubu pred finalom lige prvakov vedno počakajo, da nagrado najprej sporoči finalni tekmec, potem pa tudi sami obelodanijo svoj znesek, ki pa je vedno precej višji. Vse z namenom, da tudi na tem področju potrdijo veličino kluba, svoje nogometaše pa dodatno spodbudijo za finalno zmago, so ob tem zapisali pri slovenskem časniku Delu.

Drevi ob 20.45 bo v Cardiffu na sporedu vrhunec evropske klubske sezone. V finalu lige prvakov se bosta merila branilec naslova Real iz Madrida in Juventus iz Torina. Na stavnicah je rahel favorit madridski klub, ki bi z zmago postal prvi z ubranitvijo naslova v zdajšnji obliki lige prvakov, uvedeni v sezoni 1992/93.

Rekorder po številu naslovov Real meri na 12. tovrstno lovoriko, Juventus pa na tretjo, doslej je bil najboljši v letih 1985 in 1996, a je ob tem izgubil kar šestkrat v finalih, nazadnje leta 2015 proti Barceloni.

STA