FOTO: Znane podrobnosti strašljivo tragične prometne nesreče

Včeraj, okoli 0.10 je 19-letni moški vozil osebni avtomobil po regionalni cesti iz smeri Selnice ob Muri proti Šentilju v Slovenskih goricah. V nepreglednem desnem ovinku, izven naselja Ceršak,  je z vozilom zapeljal v levo, na levo smerno vozišče in kljub zaviranju s sprednjo desno stranjo vozila trčil v sprednjo desno stran osebnega avtomobila, ki ga je takrat iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 39-letni moški. Po trčenju je prvo vozilo odbilo v levo na travnato nabrežino, kjer se je vnelo.
FOTO: Gasilska brigada Maribor

FOTO: Gasilska brigada Maribor

Mimovozeči  moški  in  njegova  sopotnica  sta  iz gorečega vozila izvlekla voznika  in  njegovega  18-letnega sopotnika na prednjem sedežu. Na zadnjem sedežu  sta ostali v vozilo ukleščeni ženski, stari 18 in 19 let. Ker ju ni bilo  mogoče  rešiti,  sta v požaru obe zgoreli in umrli. Moška sta utrpela hude telesne poškodbe.

Voznik drugega vozila se je v nesreči lahko telesno poškodoval. Požar  so  pogasili gasilci, reševalci pa so tri opisane moške prepeljali v UKC Maribor.

FOTO: Gasilska brigada Maribor

FOTO: Gasilska brigada Maribor

Ogled  kraja  prometne  nesreče, ki ga je vodil dežurni preiskovalni sodnik Okrožnega  sodišča  v  Mariboru,  ob navzočnosti dežurne državne tožilke iz Okrožnega  državnega  tožilstva  v  Mariboru, so opravili policisti Postaje prometne  policije  Maribor.  Preiskovalni  sodnik  je na kraju odredil več izvedenskih mnenj in sodni obdukciji za pokojni.

V  postopku  so  policisti  ugotovili,  da  je 39-letni voznik vozil osebni avtomobil  pod  vplivom  alkohola. Elektronski indikator alkohola je namreč pokazal,  da je imel v organizmu 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Elektronski  indikator  alkohola  je  pokazal,  da je imel v organizmu 0,37 miligrama  alkohola  v  litru  izdihanega zraka  tudi  18-letni sopotnik v povzročiteljevem  vozilu,  domnevni povzročitelj prometne nesreče pa zaradi poškodb ni mogel opraviti preizkusa.

FOTO: Gasilska brigada Maribor

FOTO: Gasilska brigada Maribor

Ker  so  bili  med  nudenjem  prve  pomoči  pri enem od udeležencev najdeni posušeni  delci  rastline  rjavo  zelene barve,  za  katero se sumi, da je prepovedana  droga  konoplja, so policisti zoper vse tri preživele odredili strokovni pregled,  da  se  bo ugotovilo ali so imeli v organizmu alkohol, prepovedane droge ali psihoaktivna zdravila.

Regionalna cesta je bila za ves promet zaprta med 00.10 in 05.51, promet pa je bil preusmerjen po okoliških ulicah.

Policisti bodo 39-letnemu vozniku izdali plačilni nalog, 19-letnika pa bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.