Seznam popisa škode vetroloma je dolg

Močni sunki vetra, ki so dosegali hitrost med 70 in 90 km/h, so v naših krajih povzročili veliko škode. Gasilci so ob tem imeli veliko dela.
FOTO: pixabay.com *Fotografija je simbolična.

FOTO: pixabay.com *Fotografija je simbolična.

Včeraj

Ob 15.55 se je v Spodnji Ščavnici podrlo drevo na cestišče. Drevo so odstranili gasilci PGD Spodnja Ščavnica.

Ob 17.29 sta se v Gornji Radgoni pri podjetju Arcont, odlomili dve večji veji od drevesa in padli na dve osebni vozili ter ju poškodovali. Gasilci PGD Gornja Radgona so veji odstranili.

Ob 19.12 se je v Hotizi pri mejnem prehodu podrlo drevo in nekaj vej. Gasilci PGD Hotiza so drevo in veje odstranili.

Ob 19.25 je v naselju Zbigovci močan veter delno razkril streho starejše stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Zbigovci, ki so ponovno prekrili 80 kvadratnih metrov strehe.

Ob 20.02 je na vikendici v naselju Bogojina sunek vetra podrl električni drog in pretrgal električne žice. Iskrenje je zanetilo manjši požar pri slemenu objekta. Posredovali so gasilci PGD Bogojina in Moravske Toplice, ki so pogasili manjši požar. Na kraju so bili tudi gasilci PGD Tešanovci in Filovci. Delavci Elektro Maribor bodo sanirali nastalo škodo na električnem vodniku.

Ob 20.02 je v naselju Podgorje močan veter podrl drevo na cestišče. Posredovali so gasilci PGD Podgorje, ki so podrto drevo razžagali in ga odstranili s cestišča.

Ob 21.57 se je v Dankovcih zaradi močnega vetra podrl telefonski drog na vozeče osebno vozilo in ga pri tem poškodovalo. Drog so odstranili gasilci iz PGD Dankovci, ki so s cestišča tudi odstranili razbito avtomobilsko steklo. Delavci Telekoma bodo zamenjali podrti drog.

Danes

Ob 5.33 so v Bratoncih v občini Beltinci gasilci iz PGD Bratonci odstranili zaradi vetra podrto drevo.

Ob 8.28 je v Ilovcih močan veter podrl drevo, ki je pretrgalo električni kabel in padlo na cestišče. O dogodku je bilo obveščeno pristojno podjetje Nograd-Lotmerk in Elektro Maribor.

Ob 9.03 je v Dolencih veter nagnil električni drog čez cestišče. O dogodku je bilo obveščeno pristojno podjetje Elaktro Maribor.