FOTO: Tudi prleška gibanica na sejmu Medical

Kulturno, turistično in izobraževalno društvo KELIH dokaj intenzivno skrbi za promocijo prleške gibanice. V sklopu odličnega sodelovanja s Pomurskim sejmom, organizatorjem mednarodnega sejma Medical, so minuli petek na sejmu pekli prleško gibanico.
FOTO: Društvo KELIH

FOTO: Društvo KELIH

Že lanska promocija prleške gibanice na sejmu Agra je bila zelo uspešna, zato so bili v društvu veseli povabila, da sodelujejo tudi v Zdravi kuhinji na sejmu Medical. V zdravi kuhinji se je v času sejma zvrstilo več različnih kuharjev, ki so pripravili zelo raznoliko, zdravo in seveda tudi okusno hrano. Petkovo popoldne je bilo namenjeno peki in pokušnji prleške gibanice.

Majda Vrbnjak in Lidija Koroša, ki aktivno sodelujeta pri promociji tradicionalne prleške sladice, sta bili zopet nadvse spretni. Testo, ki sta ga pripravili, se je odlično vleklo, skuta in kisla smetana iz Pomurskih mlekarn pa sta poskrbeli za zelo kakovostni nadev. Prelaganje plasti je bilo za vse obiskovalce, ki so spremljali pripravo prleške gibanice v Zdravi kuhinji, zelo zanimivo, nenavadno, za Majdo in Lidijo pa se je zdelo, da jima je stvar zelo preprosta. Nuša Skuhala in Tamara Flegerič sta poskrbeli za to, da so vsi poskusili še toplo prleško gibanico, hkrati pa še za bogat arhiv fotografij.

Odzivi obiskovalcev so bili seveda zelo pozitivni, prleška gibanica jih je navdušila, bila je zelo okusna, zagotovo bo kdo izmed njih jeseni prišel v Prlekijo tudi  – ali pa predvsem – zaradi prleške gibanice.

Naj spomnimo, da bo zdaj že tradicionalna prireditev Prleška gibanica 2017 v soboto, 2. septembra 2017, v Križevcih pri Ljutomeru. Že četrto leto zapored bo v okviru prireditve potekalo tudi ocenjevanje prleške gibanice v dveh kategorijah: tržni ponudniki in ljubitelji prleške gibanice. Do takrat bo prleška gibanica potovala po Sloveniji, že čez slaba dva tedna pa bo zopet v Gornji Radgoni na sejmu Naturo.

FOTOGALERIJA: