Predsednik republike na osrednji prireditvi ob svetovnem dnevu Romov

Ob svetovnem dnevu Romov, ki ga obeležujemo 8. aprila, se je predsednik republike Borut Pahor udeležil osrednje kulturne prireditve v Murski Soboti. 
FOTO: Borut Pahor

FOTO: Borut Pahor

Prireditev je pripravila Zveza Romov Slovenije, ki jo je predsednik Pahor leta 2016 ob dvajsetletnici njene formalne ustanovitve odlikoval z redom za zasluge za angažirani odnos pri uveljavljanju aktivnega državljanstva Romov in prizadevno delo za spoštovanje romskih pravic na kulturnem, izobraževalnem in političnem področju. Na isti slovesnosti je z medaljo za zasluge za ustvarjalni prispevek k uveljavljenju in prepoznavnosti romske kulture v Sloveniji predsednik Pahor odlikoval priznanega glasbenika, Imerja Brizanija, na kar je predsednik tudi spomnil v slavnostnem nagovoru.

Ob tej priložnosti so romsko kulturo obiskovalcem prireditve, ki jih je bilo blizu tristo, s pesmijo in plesom predstavili različni romski ustvarjalci in izvajalci, med njimi Mladinski pevski zbor Osnovne šole III Murska Sobota, otroci iz vrtca Romano iz Pušče, zasedba Trin vojakre phenja in zasedba Terne artistja iz Pušče in Vanče vasi, romska folklorna plesna skupina Roma Sam in glasbena skupina DEL TUHA.

FOTOGALERIJA: