Danes gre zares!

Dolgega zimskega premora je konec, na zelenice pomurskih tretjeligašev se znova vrača nogomet. Da je vzdušje še bolj naelektreno, potrjuje takojšnji spopad v jeseni dveh najboljših ekip v prvenstvu.
FOTO: ndbeltinci.net

FOTO: ndbeltinci.net

V soboto ob 15:00 se bo v Pomurju igrala samo ena tekma. Termin je rezerviran za derbi vrha razpredelnice, med Nafto 1903 in Beltinci. Obračun bo sodil Armando Šorli, pomočnika bosta Primož Perger in Matej Biškup.

Lendavčani so v jeseni zbrali 35 točk, dve več od žutih, ki trenutno zasedajo drugo mesto, ki še vodi v 2. SNL. S to tekmo se bo otvoril spomladanski del sezone v 3. SNL vzhod. Obračuni med rivaloma, so od nekdaj bili zelo zanimivi in polni zadetkov. Prvega v tej sezoni, so v Lendavi dobili domačini z 2 : 0, sicer pa statistika tekem v Športnem parku govori precej drugače. Žuti so na zadnjih treh medsebojnih tekmah doma dobili prav vse in to z gol razliko 12 : 1.

08.09.2013: Avto Škafar Beltinci 3 : 0 Nafta 1903

10.05.2015: Lušt Beltinci 6 : 1 Nafta 1903

15.11.2015: Lušt Beltinci 3 : 0 Nafta 1903

Tudi lestvica strelcev govori o kakovosti obeh moštev: na prvem mestu je kapetan Jernej Tkalec, na drugem pa napadalec modro-belih Vedran Vinko. Prav tako je med premorom prišlo do nekaj prestopov, v domačem taboru je edini novinec Rok Kotnik, jeseni član Polane, precej več pa so kadrovali tokratni nasprotniki. Prepovedi nastopa zaradi kartonov nimajo ne eni, ne drugi.

Tadej Apatič

Pred tekmo je svoje občutke opisal branilec Tadej Apatič: “Lestvica kaže da gre za dve ekipi, ki sta v prvem delu pokazali največ. Čeprav gre po lestvici in kvaliteti obeh ekip soditi, da derbi tega kola, se mi na tekmo pripravljamo, kot na vsako drugo. Brez kakršnega koli pritiska, v povsem sproščenem in pozitivnem vzdušju. In mislim, da je tudi ta faktor eden izmed naših adutov za sobotno tekmo. Namreč, naš cilj je, kot vsako tekmo dati maksimum in predvsem prikazati všečno igro, če pa bo nasprotnik toliko boljši pa mu bomo z veseljem čestitali. Sem pa prepričan, da če odigramo tako kot znamo in da pridejo na plan naše kvalitete katere v ekipi ne manjka, potem se nam ni treba bati za rezultat…”

Vir: ndbeltinci.net