Madžarski narodni praznik

Spomin na marčno revolucijo in osvobodilni boj na Madžarskem v letih 1848-1849 so v Lendavi obeležili s polaganjem vencev pred spominskim obeležjem Istvána Széchenyija in Lajosa Kossutha ter osrednjo svečanostjo v Gledališki in koncertni dvorani.
FOTO: Občina Lendava

FOTO: Občina Lendava

Župan mag. Anton Baležek je danes v Mestni hiši sprejel madžarskega generalnega konzula dr. Gyulo Földesa in predsednika Sveta Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti Ferenca Horvátha ter predsednico Sveta Madžarske samoupravne narodne skupnosti Občine Lendava Judito Vida Törnar in jim čestital ob madžarskem narodnem prazniku.

FOTO: Lendavainfo

FOTO: Lendavainfo

Spomin na madžarski narodni praznik, 15. marec, so s proslavami obeležili tudi v vrtcu, osnovnih in srednji šoli. Dvojezično srednjo šolo Lendava so ob tej priložnosti obiskali dijaki in učitelji s treh madžarskih srednjih šol, iz Budimpešte, Nagykanizse in Zalaegerszega. Učenci in dijaki so nastopili tudi v kulturnem programu na osrednji svečanosti, na kateri je zbrane nagovoril dr. Gergely Gyulás, podpredsednik Državnega zbora Republike Madžarske.