Športnika leta 2016 sta Sara Novak in Mitja Slavič, športno društvo pa Kasaški klub Ljutomer

Športna zveza Ljutomer je v Domu kulture v Ljutomeru, že 47. razglasila najboljšega športnika, športnico, perspektivnega mladega športnika in športnico, športno društvo in šolsko športno društvo ter podelila posebna priznanja. Športnica in športnik leta 2016 sta Sara Novak in Mitja Slavič, športno društvo leta 2016 pa je Kasaški klub Ljutomer.
FOTO: Športna zveza Ljutomer

FOTO: Športna zveza Ljutomer

Poleg navedenih nazivov ŠZ Ljutomer podeljuje tudi priznanja športnikom in športnim delavcem, ki so s svojimi rezultati in delom bistveno prispevali k dviganju kakovosti športa v občini, ime naših občin pa promovirali širom dežele in vse večkrat tudi zunaj njenih meja.

Izbor najboljših je bil izveden na osnovi Pravilnika o dodeljevanju priznanj v športu, tako da so glasovali: športna društva članice Športne zveze Ljutomer, lokalno prebivalstvo preko glasovanja na radiu Maxi, športni novinarji in člani predsedstva Športne zveze Ljutomer. Za nazive so lahko kandidirali športnice in športniki, člani športnih društev, ki jih povezuje športna zveza.

Priznanja so podeljevali: predsednik Športne zveze Ljutomer Aleš Vrbančič, županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba, član Občinskega sveta Občine Veržej Dominik Štrakl, podžupan Občine Ljutomer Janko Špindler, prvi podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Janez Sodržnik ter predsednik Fitnes zveze Slovenije Dušan Gerlovič, ki je vrtcem in šolam podelil zahvale za sodelovanje na šolskih športnih tekmovanjih. Slavnostna govornica je bila Jožica Antolič.