Med finalisti najboljših restavracij v Sloveniji tudi ena iz Pomurja

Mednarodna prepoznavnost Slovenije kot foodie turistične destinacije, zagotavljanje visoke kakovosti ponudbe in storitev, povečanje obiska v restavracijah ter razvoj zdrave “foodie” kulture Slovencev, je vodilo in bistvo projekta ter ne le tekmovanje.
FOTO: THE SLOVENIA RESTAURANT AWARDS

FOTO: THE SLOVENIA RESTAURANT AWARDS

Strokovna komisija je restavracije ocenila po skrbno pripravljenih kriterijih, glavno vodilo pa je le eno; to ni bila cena jedi, velikost restavracije ali dostopnost lokacije, temveč splošno zadovoljstvo z obiskom restavracije. Slovenijo so razdelili na 5 regij: sever, jug, vzhod, zahod in Ljubljano z osrednjo Slovenijo.

Skupaj so izbrali 140 restavracij po celotni Sloveniji. Podroben opis postopka ocenjevanja je na voljo na spletni strani www.the-slovenia.com/the-slovenia-restaurant-awards-slo.

Po nekajmesečnih pripravah strokovne komisije in glasovanju s strani Chefs&Foodies Akademije ter ljudstva, so dobili finaliste vseh slovenskih regij. V vsaki regiji so dobili 5 finalistov, z izjemo Ljubljane z osrednjo Slovenijo, kjer so dobili 10 finalistov.

Vse zmagovalne ter tudi preostale uvrščene restavracije bodo objavljene na spletni strani, v turističnih mapah The Slovenia ter knjigi o najboljših restavracijah, ki bo izšla ob koncu pomladi in ponudila obiskovalcem širok nabor okusov, za vsako priložnost in za vsak žep.

FOTO: THE SLOVENIA RESTAURANT AWARDS

FOTO: THE SLOVENIA RESTAURANT AWARDS

Med 30 finalisti The Slovenia Restaurant Awards sponsored by Diners Club International za leto 2017, je tudi Gostilna Rajh. 

Med predlogi so bile naslednje pomurske restavracije: Gostilna k Rotundi iz Sela, Restavracija Prestige iz Moravskih Toplic, Gostilna Rajh iz Murske Sobote, Gostilna Tonček iz Beltincev in Gostilna Tramšek iz Žerovincev.

Podelitev priznanj in razglasitev regijskih zmagovalcev ter zmagovalca strokovne komisije bo v torek, 21.3.2017.

FOTOGALERIJA: