Na predizboru za Miss Slovenije tudi dve lepotici iz Pomurja

Miss World (Miss Sveta) je najstarejše mednarodno licenčno lepotno tekmovanje, ki sodi v sam vrh svetovnih lepotnih izborov. Ta prestižni projekt odlikuje vrhunska organizacija, tradicija, dobrodelnost, spektakularnost in udeležba več kot stotih predstavnic iz vsega sveta.
FOTO: Miss Slovenia for Miss World

FOTO: Miss Slovenia for Miss World

Organizator Miss World Limited podeljuje licence za posamične države samo najbolj uspešnim podjetjem iz področja organizacije projektov (preverjajo organizacijske reference in izkušnje iz tega področja).

Tekmovanje poteka v vsaki državi po predpisanem pravilniku, ki ga predpiše nosilec licence za posamično državo in ob upoštevanju mednarodnega pravilnika. Pogoji za udeležbo na tem lepotnem tekmovanju so zelo strogi. Zmagovalka posamične države zastopa svojo državo na svetovnem izboru, kjer se zbere več kot 130 lepotic iz vsega sveta. Priprave na veliki finale potekajo mesec dni in organizator v sklopu priprav podeli več prestižnih nazivov že pred samim finalom. Najbolj prestižna titula pa je seveda naziv Miss World za posamično leto.

Na letošnjem predizboru Miss Štajerske za Miss Slovenije, ki bo potekal to soboto v Casinoju Mond, se potegujeta tudi dve tekmovalki iz Pomurja. To sta Patricija Tkalec in Patricija Finster. Pomurci se lahko pohvalimo z že dvema zmagovalkama na izboru Miss Slovenije, ki sta se uvrstili na izbor Miss Sveta, to sta Tadeja Ternar iz Beltincev in Mateja Kociper iz Odrancev. Kdo ve, mogoče nas pa tudi to leto čaka že tretji naziv najlepše Slovenke, ki prihaja iz Pomurja, zato držimo pesti.

Preberite tudi: Tadeja Ternar uvrščena med TOP 10 najlepših žensk.

FOTOGALERIJA: