VIDEO: Nika Zorjan bo na EMI zapela v prekmurščini

Nika Zorjan bo v petek stopila na Emin oder in v prekmurščini odpela pesem Fse, s katero se bo potegovala za nastop na Evroviziji.
FOTO: Facebook

FOTO: Facebook

Na prvem predizboru 17. februarja bodo nastopili KiNG FOO (Wild Ride), Nika Zorjan (Fse), Tosca Beat (Free World), Lea Sirk (Freedom), Sell out (Ni panike), Zala (Lalalatino), Alya (Halo) in Omar Naber (On My Way).

Na drugem predizboru 18. februarja pa Clemens (Tok ti sede) ✶ Raiven (Zažarim) ✶ Kataya & Duncan Kamakana (Are You There) ✶ BQL (Heart of Gold) ✶ INA SHAI (Colour Me) ✶ United Pandaz & ARSELLO feat. Alex Volasko (Heart to Heart) ✶ Tim Kores (Open Fire) ✶ Nuška Drašček (Flower in the Snow).

Nov sistem glasovanja
FOTO: Nika Zorjan

FOTO: Nika Zorjan

V vsakem od dveh predizborov se bo predstavilo osem pesmi. Štiri se bodo uvrstile v finalni večer. Dve najboljši po mnenju gledalcev in poslušalcev prek telefonskega glasovanja in dve najboljši po mnenju strokovne žirije.

O zmagovalcu bo odločalo šest strokovnih regijskih žirij ter gledalci in poslušalci s telefonskim glasovanjem. Razmerje ocen oz. točkovanja strokovnih žirij in telefonskega glasovanja bo 50-50.

O izboru EMA 2017

Izbor EMA se po sedmih letih ponovno seli na Gospodarsko razstavišče. Vse tri večere si bodo gledalci lahko ogledali tudi v živo: dva predizbora, 17. in 18. februarja 2017, ter finalni večer, 24. februarja 2017. Gledalci in poslušalci bodo ob strokovnih žirijah izbrali slovenskega predstavnika na 62. tekmovanju za pesem Evrovizije 2017 v Kijevu.

Le nekaj dni pred nastopom na prvem predizboru pa je mlada pevka na svojem Facebook profilu v šali objavila še eno kratko priredbo.