Puconci epsko premagli Ljubljano, Bojan Novak odvodil zadnjo tekmo na klopi Keme

Gledalci so v Puconcih imeli kaj videti, po slabih 2 urah in pol so domačinke strle odpor Ljubljančank in tako ostajajo še vedno v borbi za skupino za prvaka, je pa kljub zmagi trener domače ekipe Bojan Novak odsedel svojo zadnjo tekmo na klopi Puconcev.
FOTO: Gregor Čiček

FOTO: Gregor Čiček

Prvi niz se je začel dokaj izenačeno, obe ekipi sta se menjavali v vodstvu, na začetku so sicer domače igralke malce pobegnile, a so jih igralke iz Ljubljane ujele in gledali so živčno končnico v kateri so krajšo potegnile domačinke, ter gostjam prepustile prvi niz.

Drugi niz se je začel po domačih željah, hitro vodstvo, ki se je nato samo še stopnjevalo, domačinke si niso dovolile presenečenja in so niz mirno pripeljale do konca v svojo korist za kar enajst točk.

Tudi tretji niz so bolje začele igralke Puconcev, ki so si hitro priigrale štiri točke prednosti, to varno razdaljo so skozi celotni niz imele v rokah in prišle do vodstva s 2:1.

Na vrsti je bil četrti niz, v njega so bolje vstopile gostujoče igralke, ki so večina niza vodile, a so se domače igralke približale in prešle celo v vodstvo. Imele so zaključno žogo za zmago, ampak Ljubljančanke so se ponovno vrnile v igro in po podaljšani igri izsilile peti niz.

Odločilni niz je domača ekipa začela slabo, gostje so prišle do vodstva, ki pa ga niso znale zadržati in Kema je povedla s 13:9, kar je odpravilo najmanjše dvome o zmagi in po pravem maratonu odbojke so se Pucončanke veselili svoje prve zmage v sezoni nad ekipo iz Ljubljane.

Po sklepu upravnega odbora je svojo zadnjo tekmo na klopi Puconec odvodil Bojan Novak, ki se tako po desetih letih vodenja poslavlja. Bojanu se zahvaljujejo za njegovo delo, navsezadnje je klub iz tretje lige popeljal v prvo, ampak so v klubu odločeni, da je čas da zapiha nov, svež veter. V prihodnjih dneh bo znanega tudi več, kdo bo nasledil Bojana na vroči klopi Puconcev.

Tadej Žganjar

FOTOGALERIJA: