FOTO: Slovesnost ob slovenskem kulturnem prazniku v Murski Soboti

Na predvečer slovenskega kulturnega praznika je v Gledališču Park potekala osrednja občinska slovesnost, na kateri je župan dr. Aleksander Jevšek podelil tudi priznanja na področju kulturne dejavnosti.
FOTO: Občina Murska Sobota

FOTO: Občina Murska Sobota

Plaketo Mestne občine Murska Sobota za pomembne dosežke na področju kulture je prejel eden najvidnejših mlajših ustvarjalcev alternativne umetnosti v Murski Soboti Gregor Purgaj.

Priznanje Mestne občine Murska Sobota za uspešno delo in prispevek k razvoju kulturnih dejavnosti so prejele pevke in zborovodja  Upokojenskega pevskega društva Püngrad iz Kroga, ki s  svojim petjem bogatijo kulturno življenje v domačem in širšem okolju ter promovirajo krajevno skupnost in občino.

Priznanje Mestne občine Murska Sobota za uspešno delo in prispevek k razvoju kulturnih dejavnosti je prejel Edvard Jakšič, katerega največja strast v prostem času je ljubiteljsko gledališče, kjer sodeluje kot igralec, v zadnjem času pa predvsem kot scenarist in režiser.

Slavnostni govornik pesnik in pisatelj Dušan Šarotar se je v svojem nagovoru med drugim dotaknil aktualne teme današnjega časa: beguncev.

V programu so nastopili odlična slovenska šansonjerka Vita Mavrič & Jaka Pucihar band.  Video portrete letošnjih nagrajencev je režirala Duša Škof.

FOTOGALERIJA: