Domnevno sporen radijski posel med drugim usluga za Pomurje24

Pred dnevi smo pisali, da so Finance.si poročale o domnevno spornem nakupu pomurskega radijskega podjetja s strani javnega podjetja CEROP, katerega lastniki so pomurske občine. Le malo ljudem je znano, da je to posredno tudi usluga za Pomurje24.si.
FOTO: Google

FOTO: Google

Da gremo po vrsti od začetka. Izdajatelj portala Pomurje24.si se je pred časom zanimalo za nakup celotnega deleža pomurskega radijskega podjetja. To zanimanje je pa pri lastnikih in vodilnih pri pomurskem radijskem podjetju naletelo na gluha ušesa. Poleg tega so vodilni v radijskem podjetju imeli podcenjevalni in nekorekten poslovni odnos, zaradi česar ni prišlo do nadaljnjih pogajanj.

Ambicije Pomurja24 so bile zelo velike. Omenjalo se je tudi preimenovanje sedanjega radija v Radio Pomurje24 oz. Pomurje24. V načrtu pa naj ne bi bilo odpuščanje, kot so ga omenjali v primeru scenarija, da lastnik postane ljubljanska družba Media24, ampak so bile ambicije po popestritvi trenutnega radijskega programa in regionalna širitev medija.

Namreč neuradne statistike poslušanosti kažejo na majhen delež poslušanosti med mlajšo populacijo, zato bi bilo delno vsebinsko preoblikovanje trenutnega programa tudi zaželjeno.

FOTO: Finance.si

FOTO: Finance.si

So pa na portalu Finance.si naredili veliko uslugo znamki Pomurje24, ko so objavili fotografijo s štorkljo nad radijskim sprejemnikom v članku o spornem radijskem poslu in tako posredno povezali Pomurje24, katerega glavni element logotipa je štorklja, s pomursko radijsko postajo.