Tudi Telekom Slovenije v podražitev paketov, ki vsebujejo SiOL

Telekom Slovenije bo s 1.3.2017 podražil pakete širokopasovnih storitev, ki vključujejo Siol TV ali storitev televizije na drugih tehnologijah. Višina podražitve bo 2€ mesečno, pri paketih Modri pa 3€ mesečno.
telekom-slovenije-stavba-540x400

FOTO: Telekom Slovenije

Telekom Slovenije tako sledi podražitvam Simobila (Amis) in T-2-ja pri storitvah, ki vsebujejo televizijske storitve. Hkratna napoved podražitve pri treh od štirih največjih operaterjev v Sloveniji ne more biti naključje. Edini skupni imenovalec, ki se je zgodil v preteklosti in bi lahko povzročil podražitev je Pro Plusovo prenehanje oddajanja prek DVB-T sistema in sklepanje novih pogodb z operaterji. Znano je, da je cena za redistribucijo programov, ki jih distribuira Pro Plus, med njimi sta najbolj poznana POP TV in Kanal A, višja kot prej in kot kaže se napovedi o tem, da bodo operaterji višjo ceno prelili na uporabnike uresničuje.

Kaj bo Telekom 1.3.2017 podražil in za koliko?

Cena fiksnih širokopasovnih paketov, ki vključujejo Siol TV in storitve televizije na drugih tehnologijah se bodo povišale za 2€, cene paketov Modri pa za 3€ mesečno. Cena kabelske televizije kot dodatka za naročnike paketov s samostojnim internetom, paketov s samostojno televizijo in poslovnih paketov se poviša na 9,90 EUR mesečno. Na 14 evrov mesečno se poviša cena naročnine na storitev Kabelsko distribucijske storitve I.

Pravica do odstopa?

Tako kot veleva ZEKom-1 v 129. členu imajo vsi uporabniki, ki se jih sprememba dotika pravico da do 28.2.2017 odstopijo od naročniške pogodbe brez odpovednega roka, brez plačila stroškov prekinitve naročniškega razmerja in brez pogodbene kazni. Seveda pa je potrebno plačati vse zapadle obveznosti in poravnati obveznosti iz naslova nakupa akcijskih izdelkov in terminalske opreme po akcijski ceni zaradi prekinitve naročniškega razmerja pred iztekom obdobja vezave. Terminalno operemo uporabnik lahko obdrži in povrne znesek, ki ustreza sorazmernemu delu celotne vrednosti prejete terminalske opreme ali pa terminalsko opremo vrne in plača uporabnino za čas uporabe terminalske opreme,Telekom pa vrne kupnino.