Mednarodna likovna kolonija Sožitje različnosti v Ljutomeru

V duhu sprejemanja različnosti so se na ljutomerski gimnaziji odločili pripraviti mednarodno likovno kolonijo, ki so jo naslovili Sožitje različnosti.
FOTO: Občina Ljutomer

FOTO: Občina Ljutomer

Otvoritve tridnevne kolonije se je udeležila tudi županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba, ki je skupaj z ravnateljem gimnazije Zvonkom Kustecem nagovorila udeležence. K sodelovanju so pritegnili dijake in njihove mentorje iz II. gimnazije iz Varaždina, Umetniške gimnazije iz Nove Gorice, BORG iz Bad Radkersburga ter Srednje dvojezične šole iz Lendave. Vodilo za izbor šol, ki so jih povabili k sodelovanju, je bilo narodnostno mešano območje ali vsaj območje z bližino meje. Nagovorili so jih, da razmišljajo najprej o različnosti, s katero se dnevno srečujemo.

FOTO: Občina Ljutomer

FOTO: Občina Ljutomer

Tako so se mladi ustvarjalci v dneh med 18. in 20. januarjem 2017 povezali in ustvarili šestnajst različnih, likovno zanimivih del, ki odražajo sprejemanje drugega, odražajo mladost in energijo, s katero so bila ustvarjena. K temu je prispevalo tudi pozitivno vzdušje, ki ga je bilo v likovni koloniji ves čas čutiti, tako s strani dijakov, mentorjev in zunanjih strokovnih sodelavcev. Dela bodo postavili na ogled najprej v Ljutomeru, v Galeriji Anteja Trstenjaka, čemur pa nameravajo slediti še razstave v krajih, od koder so prišli udeleženci. Organizatorica kolonije prof. Tanja Trajbarič Lopert je na koncu dodaja, da si glede na uspešnost izvedbe vsi želijo tovrstnih srečanj tudi v prihodnje.

FOTOGALERIJA: