Rokometni klub Pomurje organizira V. Žikijev memorial

Rokometni klub Pomurje organizira V. Žikijev memorial 2017. To je 5. zaporedni rokometni turnir. Nastopile bodo ekipe iz Madžarske, Hrvaške in domača ekipa Pomurja.
FOTO: RK Pomurje

FOTO: RK Pomurje

Turnir je organiziran v spomin na dolgoletnega pomurskega rokometnega delavca Vlada Roškarja – Žikija.

Turnir bo v soboto 21.1.2017 v športni dvorani OŠ III v Murski Soboti. Začetek turnirja bo ob 13.30 s kratko otvoritvijo turnirja. Ob 14:00 bo tekma med Pomurjem in gosti iz Madžarske, ekipo Monoštra. Ob 15:30 bo tekma med hrvaško ekipo RK Prelog, ter RK Monošter iz Madžarske. Ob 17:00 je na sporedu še zadnja tekma med domačim Pomurjem in RK Prelog iz Hrvaške.

Rokometni klub Monošter nastopa v tekmuje v 3. Madžarski ligi in že dolgo časa odlično sodeluje z rokometnim klubom Pomurje. Rokometni klub Prelog nastopa v 2. hrvaški ligi – sever. Trenutno so na tretjem mestu z 18 točkami in so dosegli 9 zmag in doživeli samo 2 poraza. Imajo ambicije in kvaliteto za napredovanje v višji rang tekmovanja. Trenira jih Alan Benko, ki je eno sezono igral tudi v Velenju. Pomurje, ki je v decembru v gostilo RK Celje Pivovarno Laško v ¼ finala pokala in s tem doseglo enega največjih uspehov pomurskega rokometa, trenutno zaseda 6. mesto v 2. državni rokometni ligi, vendar ekipo loči samo 4 točke do 2. mesta. V spomladanskem delu bodo poizkušali nadoknaditi izgubljene točke.

FOTO: RK Celje Pivovarna Laško

FOTO: RK Celje Pivovarna Laško

Uradna otvoritev turnirja, bo ob 13:30., ko se bomo z nekaj besedami spomnili na človeka, ki je v veliki meri pripomogel, da je Pomurje z velikimi črkami zapisano na rokometnem zemljevidu Slovenije. Po zadnji tekmi bodo razglasitev rezultatov, ko bodo izbrani tudi najboljši strelec, najboljši igralec in najboljši vratar turnirja.

V dopoldanskem času, z začetkom ob 10:30, se bodo v kategoriji mlajši dečki B za prvenstvene točke pomerile 3 ekipe in sicer RK Velika Nedelja, RK Jeruzalem Ormož, ter mladi igralci RK Pomurje. Vabljeni na rokometni turnir, kjer se bodo na sporedu zanimive tekme.