FOTO: Gospa Marica Zacherl je praznovala 100. rojstni dan

V začetku januarja je 100. rojstni dan praznovala Ljutomerčanka Marica Zacherl, ki je sedaj že sedmo leto stanovalka Doma starejših občanov Ljutomer.
FOTO: Občina Ljutomer

FOTO: Občina Ljutomer

Zacherlova je upokojena učiteljica nemškega jezika, ki je do upokojitve poučevala v Ljutomeru. Rodila se je v znani ljutomerski zavedni slovenski družini Zacherlovih. Dedek Franc Zacherl je bil znan ljutomerski učitelj, posestnik, skladatelj, organist, ustanovitelj ljutomerske glasbene šole, knjižničar in pevovodja. Zaradi vseh narodnobuditeljski zaslug je Franc Zacherl dobil v Ljutomeru tudi svojo ulico. Marica Zacherl je najprej službovala na Hrvaškem, kjer sta se rodila tudi njena otroka. Po njenih poteh je šla hčerka Alka, ki je zdaj prav tako upokojena učiteljica. Priznani pediater dr. Vojko Berce je vnuk Marice Zacherl.

Ob visokem jubileju je slavljenko v petek, 13. januarja 2017, obiskala tudi županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba. Slavljenki je zaželela še na mnoga leta, obenem pa z zanimanjem prisluhnila življenjski zgodbi in poučnim naukom, ki jih je zbranim delila jubilantka.

FOTOGALERIJA: