Razkrivamo nastopajoče na Kurentovanju 2017

Kurentovanje je tradicionalni dogodek na Ptuju v pustnem času, zakoreninjen v poganski mistiki z etnografskimi liki in aktualno satiričen s karnevalskimi maskami. Za prebivalce mesta in okolice je maskiranje del njihove identitete, del osebne mantre, vez z mističnim in pobeg od zemeljskega sveta.
FOTO: Kurentovanje.net

FOTO: Kurentovanje.net

V času festivala Kurentovanje se zvrstijo številni dogodki v treh sklopih Artfest, Etnofest in Karnevalfest. Vse življenje med pustom se odvija okrog tradicionalnih pustnih mask in izvirnih likov domišljije. Zvrstijo se številne povorke, etnografske in karnevalske, ponoči in podnevi, pa pustni korzo in predstavitve etnografskih likov, koncerti, plesi v maskah in še veliko drugega. Karnevalska dvorana pa vedno poka po šivih mask, ki se vrtijo v ritmih žive glasbe.

Letos bodo na ptujskem Kurentovanju nastopili: Severina, Dubiozo Kolektiv, Peter Grašo, Čuki, Alya, Nina Pušlar, Lana Jurčevič, klapa Rišpet, Begini, Dan D, Cover Lover, Kingstoni, Tanja Žagar, Jole, Tim Kores, Ribič Pepe, Jonas Žnidaršič, Djurologija, otroška predstava Maša in še mnogi drugi.