Obama se je v Chicagu poslovil od Američanov, Trump po več mesecih prvič pred novinarje

Ameriški predsednik Barack Obama je sinoči v Chicagu opravil svoj zadnji predsedniški govor, preden bo 20. januarja predal oblast novoizvoljenemu predsedniku Donaldu Trumpu, ki ga ni omenjal. V govoru je opisal dosežke zadnjih osmih let, kar je vodil ZDA, in se zahvalil vsem po vrsti od prostovoljcev do soproge Michelle.
FOTO: Facebook

FOTO: Facebook

V govoru je med drugim dejal, da je demokracija težko in včasih tudi krvavo opravilo, velikokrat pa se zdi, kot da se za vsaka dva koraka naprej stopi en korak nazaj. Točno tako se trenutno počuti več kot polovica Američanov, ki jih bo namesto umirjenega, premišljenega in zadržanega predsednika brez sence škandala naslednja štiri leta vodil Donald Trump.

Množica je kričala Še štiri leta!, Še štiri leta!, Obama pa ji je odvrnil, da ne more, vendar je zagotovil, da gre Amerika na daljši rok vedno naprej.

FOTO: splet

FOTO: splet

Novoizvoljeni predsednik ZDA Donald Trump pa bo imel danes v času senatnih zaslišanj njegovih kandidatov za kabinetne položaje prvo novinarsko konferenco od konca julija lani. Vprašanj zanj je ogromno.

STA