Na vhodu stanovanjskega bloka našli eksplozivni telesi, topovska udara

Včeraj, 8. 1. 2017, tik pred 12. uro so pred stanovanjskim blokom na Mlekarniški ulici v Mariboru našli dva, v papir zavita, verjetno topovska udara.
FOTO: Policija

FOTO: PP Maribor II

Policisti so na kraju ugotovili, da gre za dve, po videzu neobičajni eksplozivni telesi z vžigalno vrvico. Na kraj so poklicali bombnega tehnika iz Specialne enote policije, ki je ugotovil, da gre za dve doma narejeni  eksplozivni sredstvi z vžigalno vrvico, vse skupaj zavito v papir. Takšno eksplozivno oz. pirotehnično telo je močnejše od topovskega udara. Oboje je odnesel na uničenje.

Kljub mnogim, zelo nazornim opozorilom zdravnikov, policije, medijev, društev za zaščito živali in še mnogih drugih ter tudi posameznikov, do kakšnih posledic lahko privede rokovanje s takimi predmeti, še posebej domače izdelave, se očitno nekateri še vedno lahkomiselno požvižgajo na to. Zato naj ne bo odveč, če na Policiji ponavljajo, da so lahko posledice uporabe takih sredstev nepopravljive in lahko za vedno zaznamujejo naša življenja. Niti pomisliti pa nočejo na posledice, če bi tako sredstvo našel kak otrok ali mladostnik in bi jih zaradi svoje neizkušenosti nehote aktiviral. Naj zaključimo ta prispevek z mislijo vrhunskega športnika Tima Gajserja: »Željo po hrupu je mogoče izživeti tudi drugače in jo usmeriti v kaj bolj koristnega«.