Konec tedna se nam obeta polarni mraz

Slovenijo bo konec tedna zajel polarni mraz. Po napovedih meteorologov se temperature v petek in soboto čez dan najverjetneje ne bodo povzpele nad ničlo. Potem ko je od danes zvečer do torka zjutraj napovedanih nekaj padavin na jugozahodu in jugovzhodu države, pa kakšnih večjih količin snega za zdaj ni na vidiku.
FOTO: pixabay.com

FOTO: pixabay.com

Nad Slovenijo s severa danes prihaja oslabljena fronta, tako da bo nekaj malega dežja zvečer sprva na jugozahodu države, ponoči pa tudi v jugovzhodni Sloveniji. Vmes lahko pade tudi kakšna snežinka, a količina padavin ne bo velika, je STA povedala dežurna meteorologinja na Agenciji RS za okolje Veronika Hladnik.

V torek še ne bo tako zelo hladno, tudi zaradi oblačnosti bodo jutranje temperature nekoliko višje od današnjih, le nekaj stopinj pod ničlo. Sprva bo v torek še zmerno do pretežno oblačno, zjutraj bodo predvsem v južni Sloveniji rahle padavine, tudi po nižinah bo večinoma rahlo snežilo. Čez dan se bo nato postopno razjasnilo.

V sredo bo na vzhodu zmerno do pretežno oblačno, drugod bo večinoma sončno, v četrtek pa bo delno jasno. V petek in soboto nato od severa nad Slovenijo prihaja polarni mraz z jutranjimi temperaturami okoli minus deset stopinj Celzija. Verjetno bodo v petek in soboto tudi čez dan temperature ostale pod nič stopinj Celzija, je povedala Hladnikova.

Od nedelje dalje bodo po napovedih meteorologov temperature postopno spet nekoliko višje, podobne kot je bilo cel minuli december in v teh dneh. Večjih količin snega ni na vidiku.

STA