Predstavitev Lendave in srečanje županov v Budimpešti

Na povabilo nadžupana Budimpešte Istvána Tarlósa se je Lendava predstavila na budimpeštanskem božičnem sejmu skupaj s Slovensko turistično organizacijo. Župan mag. Anton Balažek in podžupan Ferenc Hotváth sta se skupaj z Marjanom Hribarjem iz Svetovne turistične organizacije na dvodnevnem obisku v Budimpešti srečala z nadžupanom. Delegacija iz Lendave je obiskala tudi božični sejem in se sestala z madžarskim komisarjem za turizem Gusztávom Bienerthom, ki vodi tudi priprave kandidature Budimpešte za olimpijske igre.
FOTO: Občina Lendava

FOTO: Občina Lendava

Večletno dobro sodelovanje z Budimpešto, predvsem na področju kulture, se je okrepilo tudi na področju turizma, zato smo veseli povabila in možnosti za turistično promocijo na tako velikem trgu kot je Budimpešta. Predstavitev na božičnem sejmu je Lendava pripravila skupaj Slovensko turistično organizacijo in zraven povabila še Ljubljanski grad, Postojnsko jamo in Kobarid, kar predstavlja vstop v mrežo močnih turističnih lokacij v Sloveniji. Župan in Marjan Hribar sta se sestala tudi s turističnimi agencijami, ki delujejo v Budimpešti, z namenom, da v ponudbo vključijo tudi Lendavo.

FOTO: Občina Lendava

FOTO: Občina Lendava

Ob tej priložnosti je na prireditvenem odru božičnega sejma natopila tudi lendavska glasbena skupina Ethnotrip. Božični sejem je v teh dneh pred prazniki obiskalo veliko ljudi, predvsem tujcev, kar je odlična priložnost za promocijo vinsko-turistične ceste z razglednim stolpom, term, kulturne ponudbe ter vinarjev. Obiskovalci so lahko okušali izbor 10 sort lendavskih pridelovalcev vin.

FOTO: Občina Lendava

FOTO: Občina Lendava