FOTO: Košarkarji Beltinec boljši od Sobote na večnem prekmurskem derbiju

V 6. krogu Pomurske košarkarske lige so v Murski Soboti gostovali košarkarji iz Beltinec.
FOTO: Dušan Dundek

FOTO: Dušan Dundek

Prvo četrtino so Sobočanci odprli izjemno. Na krilih odličnega Šiftarja so v 4. minuti povedli z rezultatom 9 : 2, vseh 9 točk je dosegel Šiftar. Nato so gostje vzpostavili ravnotežje, na razvoj dogodkov je začela nakazovati 9. minuta, ko so Sobočanci, pri rezultatu 21 : 9, dobili tehnično napako. Prvo četrtino so dobili domačini iz Sobote (22 : 13). V prvi četrtini je pri Soboti izstopal Šiftar, pri Beltincih pa so si vsi igralci enakovredno porazdelili točke.

FOTO: Dušan Dundek

FOTO: Dušan Dundek

Drugo četrtino so igralci Sobote nadaljevali z igranjem cone v obrambi. Že v prvi četrtini jim ni ravno najbolje funkcionirala, a jim je šlo na roko dejstvo, da so gostje slabo zadevali. Želeli so popraviti consko obrambo in odigrati bolj čvrsto, ampak so še naprej “žutim” dovoljevali odprte mete. Do 8. minute so držali razliko +9 točk, nato pa je Beltinčanom stekel met za tri točke. Do konca polčasa so Beltinci prišli na minus tri razlike. Semafor je ob polčasu kazal 39 : 36 za domače. Pri gostih je v 2. četrtini 9 od 23ih točk dosegel Ferčak.

FOTO: Dušan Dundek

FOTO: Dušan Dundek

V drugi polčas so Sobočanci vstopili dokaj nesproščeno, prve točke so eni in drugi dali v komaj v tretji minuti. V šesti minuti so Beltinci s trojko Ratnika prvič na tekmi tudi povedli z rezultatom 44 : 43. V 8. minuti so gostje iz Beltinec povedli z osmimi točkami razlike (54 : 46), Soboti pa igra v napadu nikakor ni stekla, Beltinci so začeli zadevati odprte mete in razlika se je hitro zviševala. Na koncu tretje četrtine so se domačini odločili za menjavo obrambe, ter z delnim izidom 14 : 4 spet povedli in končali tretjo četrtino z dvema točkama prednosti (60 : 58).

FOTO: Dušan Dundek

V zadnji četrtini je obramba Sobote funkcionirala po planu, zapletlo se jim je v napadu. Do 5. minute sta se obe ekipi izmenjevali v vodstvu. Bolj se je derbi bližal koncu, več “napetosti” se je čutilo v dvorani. Mirnejše živce so ohranili gostje iz Beltinec, ki so se na koncu povsem zasluženo veselili zmage. Pri domačih je v napadu izstopal Šiftar, ki je na koncu dosegel 25 točk, pri gostih pa jih je 31 zadel Ferčak.

FOTO: Dušan Dundek

FOTO: Dušan Dundek

V soboto oz. nedeljo tri ekipe iz lige PKL čaka tekmovanje v pokalu PARKL. KD Sobota bo tekmo osmine finala pokala odigrala v soboto, 17. decembra ob 16:00 proti Adecco Oldstarsom. Ljutomerčani se bodo isti dan ob 20:00 pomerili s Kidričevim, medtem ko bodo Beltinci igrali v nedeljo, 18. decembra proti KK Čiro Starše. Vse tekme bodo v mariborskem Domu Športa, v dvorani Lent.

FOTOGALERIJA: