Beltinci za točko prekratki po podaljšku na vročem terenu v Mariboru

Na Miklavžev večer so košarkarji Beltinec v ligi PARKL gostovali pri ekipi Adecco Oldstars. V mariborskem Domu športa so na napeti tekmi, ki se je končala z rezultatom 80 : 79 po podaljšku v korist mariborske ekipe, prikazali borbeno igro.
FOTO: Oliver Kolenič

FOTO: Oliver Kolenič

V prvi četrtini so domačini želeli vrniti svoj tempo v samo igro, a so kljub nekaterim dobrim napadom, naredili nekaj napak. V obrambi so dobivali preveč točk z drugega napada ali po uspešnem izvedenem pick n rollu. Košarkarjem Beltinec je uspelo umiriti tempo Mariborčanov in tako se je prva četrtina končala z rezultatom 21 : 20.

V drugi četrtini se je odvijala podobna zgodba. Domačini so želeli narediti višjo razliko, a so imeli gostje s svojo trdo in nepopustljivo igro zmeraj pripravljen odgovor. Igra in rezultat sta bila zelo izenačena in tako so Oldstarsi odšli na odmor z eno točko prednosti.

FOTO: Oliver Kolenič

FOTO: Oliver Kolenič

V tretji četrtini so domačini naredili nekaj sprememb v obrambi. Postavili so cono v upanju, da ne bodo dobivali več poceni lahkih košov, vendar so Beltinci odgovorili s trojkami. Gostje iz Beltinec so bili še naprej zelo nevarni in so polnili domači koš. Ob koncu četrte četrtine so vodili že za 4 točke.

V četrti četrtini so domačini morali zaigrati na vse ali nič. Še veno so na obeh straneh naredili kakšno napako preveč, ampak so počasi zaostanek izničili in nekaj minut do konca tekme je postalo jasno, da bo zmagovalca odločil zadnji sodnikov žvižg. Zadnji dve minuti sta bili zelo dramatični, izenačen rezultat in zgrešene priložnosti na obeh straneh. Končalo se je, kot se je igralo – izenačeno – 68  : 68.

FOTO: Oliver Kolenič

FOTO: Oliver Kolenič

V podaljšek so domačini iz Maribora odšli z rahlo prednostjo, saj so gostje iz Beltinec imeli težake z osebnimi napakami. Pri domačinih je vajeti v svoje roke prevzel Jure Kosi, kateri je v podaljšku tudi prevzel odgovornost v napadu. V obrambi so tako domačini odigrali bolje in nasprotniku otežili delo, kar se je pokazalo pri izvajanju prostih metov Beltinec. Po koncu podaljška je bil rezultat 80 : 79 za Adecco Oldstars.

FOTOGALERIJA: