Med najbogatejšimi v Sloveniji tudi nekaj Pomurcev

Revija Manager je že desetič objavila lestvico najbogatejših Slovencev. Na prvem mestu ni sprememb, kjer saj sta s 699 milijoni evrov Iza in Samo Login. Avtorji lestvice so zapisali, da njuno podjetje Outfit 7 še vedno raste, tako po dobičkih kot po prihodkih, in deli bogate dividende. Poleg zakoncev Login je med sto najbogatejšimi Slovenci še pet večjih solastnikov podjetja Outfit 7.
FOTO: pixabay.com

FOTO: pixabay.com

Na drugem mestu je Joc Pečečnik (Interblock) z 255 milijoni evrov, na tretjem mestu pa sta zakonca Tatjana in Albin Doberšek (Engineering Dobersek) z 222 milijoni evrov.

FOTO: prlekija-on.net

FOTO: prlekija-on.net

Na devetem mestu pa se nahaja Vladimir Puklavec, ki je lani bil na desetem mestu. Njegovo premoženje v celoti ocenjujejo na 81,4 milijona evrov. Puklavec je lastnik razvijalca plinskih terminalov TGE Holding in tudi lastnik vinarja leta 2016 P&F Jeruzalem in krovnega podjetja P&F Holding Vino. Njegovo premoženje je v primerjavi s preteklim letom večje za šest odstotkov.
FOTO: gmt.si

FOTO: gmt.si

Na lestvici najbogatejši Slovencev najdemo tudi družino Karoly, ki je od lanskega leta izgubila štiri mesta, in je trenutno na 26. mestu lestvice s premoženjem 39,8 milijona evra.

FOTO: youtube

FOTO: youtube

Na lestvici najdemo tudi Stanka Polaniča, ki ima delež v Panviti in Intering Holdingu. Na lestvici se je iz lanskega 34. mesta prebil na 29. mesto. Njegovo premoženje je ocenjeno na 34 milijone evrov.

Na seznamu najbogatejših Slovencev, in sicer na 69. mestu, se je znašel Iztok Lipnik, ki je lastnik 30 odstotnega dela podjetja Elrad International iz Gornje Radgone. Uvrstil se je na lestvico sto najbogatejših Slovencev s premoženjem 21, 5 milijona evrov.