VIDEO: Izobraževanje za rast in delovna mesta v EU

Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji je v sodelovanju z informacijsko točko Europe Direct Murska Sobota in Občino Lendava v Gledališki in koncertni dvorani Lendava organiziralo dogodek Dialog z državljani.
FOTO: Občina Lendava

FOTO: Občina Lendava

Evropski komisar za izobraževanje, kulturo, mlade in šport Tibor Navracsics in ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič sta odgovarjala na vprašanja, ki so povezana z lokalnimi težavami kot so demografska gibanja, odhod mladih, brezposelnost, razvojni potenciali izobraževanja v obmejnih regijah, možnostjo učenja slovenščine v madžarskih krajih, projektom Erasmus plus in se dotaknila tudi aktualnih evropskih tem.

Dialoga v Lendavi, ki je potekal pod naslovom Izobraževanje za rast in delovna mesta v EU, so se udeležili tudi dijaki, profesorji in ravnatelji iz sosednje Madžarske in Hrvaške. Takšna oblika komuniciranja, na katerih evropski komisarji in komisarke odgovarjajo na vprašanja državljanov EU, imajo že dolgo tradicijo, saj je dialog  v Lendavi bil že šestdeseti po vrsti in peti v Sloveniji. Župan mag. Anton Balažek je v uvodnem pozdravu izrazil veselje da v Lendavi gostimo tak dogodek in med drugim dodal, da Lendava že stoletja gradi mostove med narodi in da je to poslanstvo, ki ga imamo v Evropski uniji tudi v prihodnje.

VIDEO: