Na letošnjem sejmu SOBRA 14.000 obiskovalcev

SOBRA 2016, Mednarodni sejem obrambe, varnosti, zaščite in reševanja, je po šestih letih znova dokazal, da je Gornja Radgona pristno stičišče institucij, ki predstavljajo mir, varnost, zaščito, reševanje in sodelovanje. Te institucije so s sloganom »Zavezništvo zaupanja« vanj privabile preko 100 podjetij in zastopstev, ki pokrivajo področja obrambe, varnosti, zaščite in reševanja ter okrog 14.000 obiskovalcev.
FOTO: Pomurje24.si

FOTO: Pomurje24.si

Za Pomurski sejem kot organizatorja je pomembno, da je sejem SOBRA pokazal, da po letih krize ponovno prihaja čas, ko je potrebno tem institucijam in vsebinam dati mnogo več pozornosti tudi v smislu finančnih sredstev. Kajti mir, varnost, zaščita in reševanje ob naravnih nesrečah in drugih nepredvidenih dogodkih so pogoj za suverenost in svobodo, brez katerih ni uspešnega in srečnega bivanja v državi in širši regiji.

FOTO: Pomurje24.si

FOTO: Pomurje24.si

Ob zaključku letošnjega sejma je obveljalo prepričanje, da moramo s temi vsebinami nadaljevati tudi v prihodnje in v še večji meri vključiti gospodarstvo, ki lahko v njih najde številne poslovne priložnosti.

FOTO: Pomurje24.si

FOTO: Pomurje24.si

Pomembno spoznanje je tudi, da moramo tako kot tokrat tudi v prihodnjih letih veliko pozornosti namenjati mladim, njihovemu vključevanju v sisteme obrambe, varnosti, zaščite in reševanja ter spodbujati rast zavedanja o pomenu teh vrednot in dejavnosti v vsakdanjem življenju.

FOTO: Pomurje24.si

FOTO: Pomurje24.si

FOTOGALERIJA: